Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε ένα δίκτυο πορνείας, τα μέλη του οποίου διακινούσαν λαθραία γυναίκες από τη Νιγηρία και τις εξανάγκαζαν στην πορνεία, υποβάλλοντάς τες σε βασανιστήρια καίγοντάς τες με καυτά σίδερα και εκφοβίζοντάς τες με τελετουργικά βουντού.

Η συμμορία εκφόβιζε τις γυναίκες, λέγοντάς τους ότι τους έριχναν κατάρες και εξαναγκάζοντάς τες να πουλήσουν τα κορμιά τους στο δρόμο.

Οι αρχές συνέλαβαν έξι άτομα, ανάμεσα στα οποία και μια γυναίκα που πιστεύεται ότι ήταν η αρχηγός του κυκλώματος, όταν μία από τις γυναίκες-θύματα προέβη σε καταγγελία.

«Ο έλεγχος που ασκούσαν στις γυναίκες ήταν απόλυτος. Χρησιμοποιούσαν λεκτικές απειλές καθώς επίσης και σωματική βία, ενώ τις τρομοκρατούσαν με τη διεξαγωγή τελετών βουντού» ανέφερε η ανακοίνωση της ισπανικής αστυνομίας.

«Τους προκαλούσαν σοβαρούς τραυματισμούς και εγκαύματα μέχρι και δευτέρου βαθμού δαγκώνοντάς τες ή καίγοντάς τες με καυτά σίδερα» πρόσθετε η ανακοίνωση.

Τα περισσότερα θύματα ήταν φτωχές γυναίκες που πάσχιζαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, επειδή είχαν χάσει τους συζύγους και τους γονείς τους, αναφέρει δημοσίευμα του Sky News.

Η συμμορία πήγαινε τις γυναίκες στο Μαρόκο, απ’ όπου περνούσαν με μικρές βάρκες στην Ισπανία.

Τις εξανάγκαζαν στην πορνεία στη Βαρκελώνη και τη Μάλαγα.

(Φωτογραφία αρχείου)