Την καλύτερη δουλειά του κόσμου κάνουν οι αναλογιστές και τη χειρότερη οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη των επαγγελμάτων που δημοσίευσε η ιστοσελίδα CareerCast.com.

Διακόσια επαγγέλματα αξιολογήθηκαν βάσει πέντε κριτηρίων, όπως οι σωματικές απαιτήσεις, το περιβάλλον εργασίας, το εισόδημα, το άγχος που προκαλούν και οι προοπτικές πρόσληψης.

Οι μηχανικοί λογισμικού, οι οικονομικοί προγραμματιστές, οι οπτομέτρες και οι εργοθεραπευτές κατατάσσονται στην πρώτη δεκάδα, ενώ οι κτηνοτρόφοι, οι ηθοποιοί, οι ξυλοκόποι και οι δημοσιογράφοι… πιάνουν πάτο!

Τα δέκα καλύτερα επαγγέλματα είναι:
1) Αναλογιστής
2) Μηχανικός βιοϊατρικής
3) Μηχανικός λογισμικού
4) Ακουστικολόγος
5) Οικονομικός προγραμματιστής
6) Οδοντίατρος
7) Εργοθεραπευτής
8) Οπτομέτρης
9) Φυσικοθεραπευτής
10) Αναλυτής συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών

Τα δέκα χειρότερα επαγγέλματα είναι:

1) Αεροσυνοδός
2) Επισκευαστής σκεπών
3) Ταχυδρόμος
4) Αναλυτής μετρήσεων
5) Γαλακτοκόμος
6) Εργάτης σε πετρελαιοπηγή
7) Ηθοποιός
8) Μόνιμος στρατιωτικός
9) Ξυλοκόπος
10) Ρεπόρτερ εφημερίδας

Και για όσους αναρωτιούνται τι ακριβώς είναι ο αναλογιστής… η wikipedia μας λύνει την απορία: Πρόκειται για ένα επαγγελματία ικανό να εκτιμήσει επιχειρηματικούς κινδύνους. Ο αναλογιστής χρησιμοποιεί Μαθηματικά,Στατιστική και οικονομική θεωρία για να μελετήσει αβέβαια μελλοντικά γεγονότα, ιδιαίτερα αυτά που αφορούν ασφάλειες και συνταξιοδοτικά προγράμματα. Είναι ικανός να πάρει αποφάσεις σχετικές με την τιμολόγηση αγαθών και υπηρεσιών, να καταρτίσει ασφαλιστικά, χρηματοδοτικά ή συνταξιοδοτικά σχέδια, να προτείνει επενδυτικές στρατηγικές. Ο αναλογιστής είναι σε θέση να συγκεντρώσει και να αναλύσει τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να εκτιμήσει τις πιθανότητες ασθένειας, θανάτου, ατυχήματος και φυσικών καταστροφών. Είναι ικανός να κάνει προβλέψεις σχετικές με το ύψος ζημιών ή κερδών για μια επιχείρηση. Η σταδιοδρομία του αναλογιστή χαρακτηρίζεται καλύτερα ως “επιχειρηματία” με μαθηματικές βάσεις παρά ως «τεχνοκράτη» μαθηματικού.