Μάχη για τη ζωή της δίνει η πιο παχύσαρκη έφηβη της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο έχοντας υποστεί σοβαρή δερματική λοίμωξη.

Η 20χρονη Georgia Davis η οποία είχε χαρακτηριστεί ως «η πιο παχύσαρκη έφηβη στη Μ. Βρετανία» ζυγίζει 292 κιλά. Την περασμένη Παρασκευή μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της περιοχής Merthyr Tydfil λόγω μόλυνσης (κυτταρίτιδα) στο δέρμα της.

«Μας είπαν ότι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Τη βάλανε σε θάλαμο ανάνηψης την Παρασκευή και έχει μπει σε αναπνευστική υποστήριξη. Οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι ίσως δεν τα καταφέρει» είπε ο 73χρονος πατριός της Arthur Treloar.

Η Georgia είχε καταφέρει να χάσει 101 κιλά κατά την 9μηνη παραμονή της σε νοσοκομείο, πέφτοντας από τα 355 στα 254 κιλά. Από τη στιγμή που επέστρεψε στο σπίτι της όμως έβαλε 25 κιλά μέσα σε μόλις πέντε μήνες!

Έπαθε κυτταρίτιδα, λοίμωξη στα εσωτερικά στρώματα του δέρματος, στο πόδι της, εξαιτίας της οποίας δε μπόρεσε να σηκωθεί ξανά.

Η λοίμωξη προκαλείται όταν βακτήρια εισέρχονται στο δέρμα μέσα από κάποια πληγή ή μέσω της τριβής και μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η MailOnline.

Οι παχύσαρκοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης κυτταρίτιδας, καθώς το δέρμα τους είναι ιδιαίτερα λεπτό εκεί που παρουσιάζονται πτυχώσεις από λίπος επιτρέποντας στα βακτήρια να εισέλθουν και να εξαπλωθούν πολύ γρήγορα.

Αν η μόλυνση φτάσει στην κυκλοφορία του αίματος η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή του ασθενούς.

Η ιστορία της Georgia έγινε γνωστή όταν ήταν μόλις 15 χρονών. Τότε η έφηβη ζύγιζε 209 κιλά και αποφάσισε να συμμετέχει σε μια κατασκήνωση για υπέρβαρους στις ΗΠΑ, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να χάσει μεγάλο μέρος από τα περιττά κιλά της.

Κατάφερε να χάσει 95 κιλά στην κατασκήνωση, όμως όταν επέστρεψε στο πατρικό της άρχισε πάλι να παίρνει βάρος. Η κατάστασή της χειροτέρευσε όταν ο πατριός της διεγνώσθη με καρκίνο στους πνεύμονες.

Μια «φυσιολογική» ημέρα για τη Georgia σήμαινε ότι παράγγελνε 20 κεμπάπ την εβδομάδα, έτρωγε όλη την ημέρα σοκολάτες και τσιπς και έπινε δύο λίτρα αναψυκτικά κάθε μέρα!

Τον περασμένο Ιούνιο η μητέρα της κάλεσε ασθενοφόρο, όταν η κόρη της δε μπορούσε καν να σηκωθεί από το κρεβάτι της, μη μπορώντας να σηκώσει το ίδιο της το βάρος. Τότε χρειάστηκε να γκρεμιστεί ένας τοίχος του σπιτιού της, προκειμένου το παραϊατρικό προσωπικό να μπορέσει να τη μεταφέρει στο όχημα που θα την οδηγούσε στο νοσοκομείο. Η επιχείρηση διήρκεσε οχτώ ώρες!

Η Georgia τότε είχε να βγει από το σπίτι της 8 μήνες και είχε δηλώσει: «Έχω βαρεθεί να είμαι έτσι. Θα πάρω τη ζωή μου πίσω!».