Οι αρχές της Αιγύπτου έκλεισαν σήμερα το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, αφού αστυνομικοί πραγματοποίησαν διαδήλωση στον διάδρομο αποπροσγειώσεων αξιώνοντας αυξήσεις μισθών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αστυνομικοί —οι οποίοι κάνουν τους ελέγχους διαβατηρίων και εκτελούν καθήκοντα ασφαλείας στο αεροδρόμιο— πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στον διάδρομο του Ελ Μπορτζ ελ Αράμπ απαιτώντας οι αρχές να τους αποδίδουν μέρος των φόρων αεροδρομίου που καταβάλλουν οι επιβάτες, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

“Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας εκφράζει τη λύπη της για την ανεύθυνη συμπεριφορά”, ανέφερε ανακοίνωση της αιγυπτιακής ΥΠΑ, προσθέτοντας ότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό ως τις 11:00 (ώρα Ελλάδας) την Δευτέρα.

Αεροσκάφη της Qatar Airways, της σαουδαραβικής Nas Air και της Air Arabia των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεν μπόρεσαν να απογειωθούν για να εκτελέσουν τα δρομολόγια που ήταν προγραμματισμένο να κάνουν, ενώ οι εισερχόμενες πτήσεις εκτρέπονται στο αεροδρόμιο του Καΐρου, όπου αστυνομικοί είχαν κάνει μια παρόμοια κινητοποίηση την Πέμπτη αλλά χωρίς να επηρεαστεί η κίνηση των αεροσκαφών, ανέφερε το MENA, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας μετατράπηκε σε διεθνές μετά το κλείσιμο του μεγαλύτερου της πόλης, για εργασίες ανακαίνισης.