Μπορεί να είναι ηλικιωμένοι, μπορεί να πάσχουν από άνοια αλλά θα πρέπει να έχουν δικαίωμα στο σεξ. Ακόμα και στον αγοραίο έρωτα! Αυτό υποστηρίζει η 80χρονη Αυστραλή νοσοκόμα Ελέιν Γουάιτ που έχει ξεκινήσει εκστρατεία προκειμένου να προσφέρονται αμειβόμενοι ερωτικοί συνοδοί σε αυτούς που πάσχουν από άνοια.

Η Ελέιν Γουάιτ υποστηρίζει πως μπορεί αυτοί που πάσχουν από άνοια να χάνουν τη μνήμη τους, δεν χάνουν όμως και τη διάθεση για σεξ.

Η νοσοκόμα από τη Νέα Νότια Ουαλία είπε, επίσης, ότι προκειμένου να ικανοποιηθούν ερωτικά κάποιοι ασθενείς ή τρόφιμοι γηροκομείων με άνοια, η λύση μπορεί να είναι ένα ερωτικό μασάζ ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ίσως θα πρέπει να απασχολούνται και πληρωμένοι ερωτικοί σύντροφοι προκειμένου να ικανοποιηθούν οι σεξουαλικές τους ανάγκες.

«Εξαρτάται από το άτομο, την ηλικία και τη σεξουαλική ζωή του πάσχοντα πριν διαγνωστεί με άνοια» λέει χαρακτηριστικά η κ. Γουάιτ.

Η Λίντελ Κοέν, διευθύντρια παροχής Υπηρεσιών Φροντίδας σε οίκο ευγηρίας λέει για το ίδιο θέμα:

«Από την εμπειρία μου, η ανάγκη για τρυφερότητα και ερωτικές επαφές όταν ένα άτομο διαγνωστεί με άνοια δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται» λέει η κ. Κοέν.