Ο τριών ετών Ted Johnson από την Αυστραλία, που γεννήθηκε χωρίς κάτω άκρα, μπορεί πλέον να αγοράσει το πρώτο του ζευγάρι παπούτσια.

Ο μικρός Ted μαθαίνει να περπατάει με τα καινούρια του προσθετικά μέλη, τα οποία έχουν προσαρτημένες στην άκρη τους και πατούσες για πρώτη φορά.

Όταν η μητέρα του Abbie ήταν έγκυος στον Ted οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το έμβρυο που κυοφορούσε έπασχε από μια σπάνια ασθένεια, την ημιμέλεια κνήμης, εξαιτίας της οποίας το οστό της κνήμης λείπει είτε μερικώς είτε εντελώς ενώ ενδέχεται να υπάρχει και παραμόρφωση του ποδιού. Ένα χρόνο μετά τη γέννησή του οι γονείς του Ted πήραν την απόφαση να ακρωτηριαστούν τα κάτω άκρα του γιου τους.

Από τότε ο Ted είχε δοκιμάσει διάφορα είδη προσθετικών μελών, όμως αυτή ήταν η πρώτη φορά που δοκίμαζε ένα ζευγάρι που είχε και πατούσες.

Με το που τα φόρεσε άρχισε ήδη να κινείται με μεγάλη άνεση. «Είναι απίστευτος. Τίποτε δεν τον σταματάει. Δεν το πιστεύω πόσο καλά τα πάει. Θα πάμε για πρώτη φορά στη ζωή του για να αγοράσει παπούτσια» είπε η μητέρα του.