Το ημερολόγιο γράφει σήμερα 14 Μαρτίου και γιορτάζουν όλοι οι άντρες της υφηλίου.

Ο αντρικός Άγιος Βαλεντίνος έφτασε, κι επειδή είναι «βαρβάτος» ας ξεχάσουμε αρκουδάκια, λουλουδάκια, καρτούλες και αγαπούλες…

Πώς θα τον προϋπαντήσετε; Μα με μπριζόλα φυσικά και μετά τηρούμε το έθιμο!

Κι αν πρέπει να δικαιολογήσετε σώνει και καλά στο έτερον ήμισυ τις πανηγυρικές εκδηλώσεις, μάθετε ότι πρόκειται για ημιεπίσημη εορτή που ξεκίνησε το 2002, με πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού παραγωγού Tom Birdsey (του σταθμού FNX Radio των ΗΠΑ), με τον εύγλωττο τίτλο «Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας».

Εννοείται ότι είναι η αντρική εκδοχή της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, γι’ αυτό και γιορτάζεται ακριβώς έναν ημερολογιακό μήνα μετά την επέτειο του Βαλεντίνου. Καταλαβαίνουμε φυσικά ότι κατά την ένδοξη αυτή ημέρα η πρωτοβουλία ανήκει στη γυναίκα.

Στα «εύκολα» πρώτα: μια συνταγή αντρικής μπριζόλας. Σήμερα βέβαια δεν τη φτιάχνει ο άντρας, κάθεται αναπαυτικά στην πολυθρόνα του και απολαμβάνει τη γυναίκα να του την ετοιμάζει. Περιποιημένη…

Χοιρινή μπριζόλα με Jack Daniels

Τι θα χρειαστεί (η γυναίκα ντε):

  • 4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο (χοντροκομμένες)
  • 1/2 φλιτζάνι ουίσκι Jack Daniels
  • 1/2 φλιτζάνι μηλόξιδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (σκόνη)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (σκόνη)
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ξίδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς σου τη φτιάχνει:

1. Ανακατεύει σε ένα μπολ το ουίσκι, το μηλόξιδο, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το πιπέρι καγιέν, τη βανίλια και 2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι. Μεταφέρει το 1/4 του μείγματος σε ένα άλλο μπολ, που να διαθέτει και πώμα. Την υπόλοιπη μαρινάδα την κρατάει για αργότερα.

2. Προσθέτει τις χοιρινές μπριζόλες στο μπολ και τις καλύπτει με τη μαρινάδα. Κλείνει το μπολ με το πώμα και το τοποθετεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

3. Βγάζει κατόπιν το μπολ από το ψυγείο και στραγγίζει τη μαρινάδα από το κρέας, σκουπίζοντάς το με χαρτί κουζίνας. Την υπόλοιπη μαρινάδα από το μπολ την πετάει.

4. Ζεσταίνει το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να κάψει. Αλατοπιπερώνει το κρέας και ψήνει τις μπριζολίτσες και από τις δύο πλευρές, τόσο όσο σου αρέσει. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείφει το κρεατάκι 1-2 φορές με τη μαρινάδα που έχει κρατήσει.

5. Σου σερβίρει τις μπριζολες, αφού τις περιχύσει με την υπόλοιπη μαρινάδα.

Η «αρρενωπή» αυτή αντρική συνταγή για την κρεταφαγία μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί από την πρόταση την πορνοστάρ Bree Olson (ή μπορείς απλά να την απολαύσεις την ώρα που η δικιά σου μαγειρεύει, εσύ αποφασίζεις).

Γιατί η Bree τιμά τη γιορτή όπως της πρέπει! Ας τη χορτάσουμε…

Το «πιο άτακτο κορίτσι της ενήλικης ψυχαγωγίας», αφού έφτιαξε τη δική της εκδοχή της μπριζολίτσας, έδωσε και την υπέρατη συμβουλή για τη σημερινή μέρα, υπενθυμίζοντας σε όλες τις γυναίκες του πλανήτη να «μη φοβούνται να πιάσουν το κρέας»!

Πεινάει κανείς;

Άντε και του χρόνου…