Ο άνθρωπος στο βίντεο είναι ένας Κολομβιανός πληρωμένος δολοφόνος και αποκαλύπτει ότι είχε πάρει εντολές από πολιτικό αντίπαλο του Ούγκο Τσάβες για να δολοφονήσει τον εκλιπόντα ηγέτη της Βενεζουέλας.

«Μου προσέφεραν 25 εκατ. δολάρια για να σκοτώσω τον Τσάβες. Με όποιο τρόπο». Στο βίντεο που φέρνει στο φως το Αλ Τζαζίρα αποκαλύπτει ότι τα χρήματα τού τα προσέφερε ο Μάνουελ Γκονζάλεζ, πολιτικό πρόσωπο της Βενεζουέλας και ορκισμένος εχθρός του εκλιπόντα, σε μία μυστική συνάντηση το 1999 στη Βενεζουέλα όπου συμμετείχαν και πολλοί παραστρατιωτικοί.

Τι είπε ακριβώς ο Γκονζάλες σε αυτή τη συνάντηση; «Μου είπε ότι θα μου έδινε 25 εκατ. δολάρια για να τον σκοτώσω». Και συνεχίζει:

«Δεν γνωρίζω πόσοι μετά από μένα πήγαν στο Καράκας για να δολοφονήσουν τον Τσάβες. Αλλά ξέρω ότι πρώτα εκπαιδεύτηκαν για αυτό το σκοπό».

Ο Ούγκο Τσάβες πάντα υποστήριζε ότι υπήρχε ένα σχέδιο δολοφονίας εναντίον του. Το 2004 συνελήφθησαν αρκετοί παραστρατιωτικοί έξω από το Καράκας, τίποτα όμως δεν οδήγησε σε ασφαλές συμπέρασμα στο ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας εναντίον του.

Ο άντρας στο βίντεο είναι στη φυλακή για παραστρατιωτική δράση. Το βίντεο με τη συνέντευξη που έρχεται τώρα στο φως της δημοσιότητας από το Αλ Τζαζίρα είναι τραβηγμένο στις αρχές του χρόνου.

Ο άντρας στο βίντεο λέει ότι υπάρχουν ακόμα άτομα στη Βενεζουέλα που θα ήθελαν να αφαιρέσουν τη ζωή από τον Ούγκο Τσάβες και ότι περισσότεροι από 2.000 παραστρατιωτικοί θέλουν να τον ρίξουν από την εξουσία.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πέθανε την Τρίτη το βράδυ από καρκίνο.

Δείτε το βίντεο…