Η νεαρή μαθήτρια Lois Woods από Hertfordshire πάσχει από το σύνδρομο της «ωραίας κοιμωμένης», κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να κοιμάται μέχρι και 44 ημέρες συνεχόμενες!

Η ζωή της Lois όμως δεν είναι «σαν παραμύθι», καθώς εκτός από τη σπάνια αυτή πάθηση, ενώ κοιμάται κάνει κακό στον εαυτό της, ενώ σηκώνεται και επιτίθεται και στους δικούς της.

Χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο, χτυπά το μικρό της αδερφό και κάνει νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο καταβροχθίζοντας ό,τι βρει μπροστά της.

Και παρότι μοιάζει να είναι ξύπνια η Lois όταν τελικά ξυπνάει δε θυμάται τίποτα από τη βίαιη συμπεριφορά της.
Ο γιατρός της πιστεύει ότι πάσχει από το σύνδρομο Kleine-Levin, μια πολύ σπάνια και περίπλοκη νευρολογική διαταραχή, από την οποία πάσχουν μόλις 65 άνθρωποι στην Αγγλία.

«Το λένε σύνδρομο της “ωραίας κοιμωμένης”, όμως η κατάσταση αυτή δεν είναι καθόλου “παραμυθένια”. Είναι πολύ δυσάρεστη η συμπεριφορά της όταν έχει τέτοια επεισόδια. Κυκλοφορεί σα ζόμπι, με αγνοεί παντελώς, χτυπιέται σαν δίχρονο και μας επιτίθεται» είπε η μητέρα της και πρόσθεσε: «Τώρα πια φοβάται να πέσει για ύπνο γιατί δε θέλει να ξυπνάει και να φέρεται έτσι».

Η διαταραχή αυτή εμφανίστηκε στη Lois όταν ήταν 14. Μια μέρα επέστρεψε από το σχολείο και έπεσε κυριολεκτικά με τα μούτρα στον καναπέ.

«Οι γιατροί αρχικά πίστευαν ότι είναι ναρκοληψία, ή σχιζοφρένεια, ή ότι έπασχα από χρόνια κούραση. Όμως εγώ είχα δει ντοκιμαντέρ για το σύνδρομο και ήξερα ότι ήταν αυτό» είπε η ίδια.

Το σύνδρομο αυτό εμφανίζεται συνήθως κατά τη διάρκεια της εφηβείας με κύρια συμπτώματα τον παρατεταμένο ύπνο, την αλλαγή στη συμπεριφορά και την υπερβολική όρεξη για φαγητό.

Οι αιτίες που το προκαλούν δεν είναι ακόμη γνωστές, όμως πιστεύεται ότι προκαλείται από κάποια φλεγμονή ή τραυματισμό στο κεφάλι.

«Μια μέρα ξύπνησα και τα χέρια μου ήταν γεμάτα αίματα και οι αρθρώσεις μου μελανιασμένες. Κοίταξα στον καθρέφτη και είχα μια τεράστια μελανιά στο μέτωπο. Η μαμά μου μου είπε ότι χτυπιόμουν σε έναν τοίχο συνεχώς. Το πιο περίεργο πράγμα που έχω κάνει είναι να τρυπήσω τα αυτιά μου και να βάψω τα μαλλιά μου κόκκινα. Όταν ξύπνησα και μου το είπε η μητέρα μου νόμιζα ότι μου έλεγε ψέματα» είπε ακόμη.