Αναβολή για αύριο στις 11 το πρωί πήρε η ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο της Πρετόριας, το οποίο εξετάζει το αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση του Όσκαρ Πιστόριους.

Λίγο νωρίτερα, ο αστυνομικός ερευνητής Χίλτον Μπόθα, ο οποίος ερευνά την υπόθεση του νοτιοαφρικανού χρυσού παραολυμπιονίκη που κατηγορείται για το θάνατο της συντρόφου του, της Ρίβα Στέενκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου, δήλωσε πως ο Όσκαρ Πιστόριους είχε ήδη συλληφθεί στο παρελθόν επειδή είχε επιτεθεί σε κάποιο πρόσωπο μέσα στο σπίτι του.

«Δεν θυμάμαι ακριβώς την ημερομηνία, αλλά είχε υπάρξει ένα επεισόδιο στην κατοικία του, κατά το οποίο είχε συλληφθεί για επίθεση, νομίζω», δήλωσε ο ερευνητής καταθέτοντας στο δικαστήριο.

«Πήγα επιτόπου», αφηγήθηκε ο αστυνομικός. «Είδα τι συνέβη. Η εκδοχή που μου είπε ο κατηγορούμενος και αυτό που είδα μου έδειξαν ότι δεν μπορούσε να αποδειχθεί η επίθεση», παραδέχθηκε πάντως ο Χίλτον Μπόθα.

Μετά το θάνατο της Ρίβα Στέενκαμπ, γείτονες του Πιστόριους έκαναν λόγο για επανειλημμένους καβγάδες του αθλητή με διαδοχικές φιλενάδες του. Ο Πιστόριους είχε περάσει μια νύκτα στη φυλακή το Σεπτέμβριο του 2009 κατηγορούμενος για άσκηση βίας εναντίον μιας νεαρής γυναίκας, αλλά η εισαγγελία είχε σταματήσει τη δίωξη.

Ο Πιστόριους είχε στη συνέχεια καταθέσει ανεπιτυχώς μηνύσεις εναντίον της γυναίκας για ψευδή κατάθεση και εναντίον του υπουργού Αστυνομίας για παράνομη σύλληψη, ζητώντας σημαντικά ποσά ως αποζημίωση.