Ενώπιον του δικαστή βρίσκεται και σήμερα ο Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος έφτασε στο δικαστήριο για τη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασισθεί εάν θα απελευθερωθεί με εγγύηση.

Την ίδια ώρα ολόκληρη η χώρα περιμένει να μάθει περισσότερα για τις συνθήκες του θανάτου της Ρίβα Στέενκαμπ.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η προδικαστική αυτή ακροαματική διαδικασία είναι πιθανόν να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.

Χθες, μέσω του συνηγόρου του, ο Όσκαρ Πιστόριους περιέγραψε πώς σκότωσε τη φίλη του, κατά λάθος, εκλαμβάνοντάς την για διαρρήκτη, όταν εκείνη βρισκόταν στο μπάνιο. Σύμφωνα με την δική του εκδοχή, πυροβόλησε τέσσερις φορές στο σκοτάδι μέσα από την πόρτα του μπάνιου πριν καταλάβει το σφάλμα του. Στη συνέχεια αναγκάσθηκε να σπάσει την πόρτα με ένα μπαστούνι του κρίκετ για να βοηθήσει το θύμα του, που ξεψύχησε στα χέρια του.

Η κατηγορούσα αρχή δεν πιστεύει αυτόν τον ισχυρισμό και θεωρεί ότι πρόκειται για φόνο εκ προμελέτης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το ζευγάρι είχε σφοδρό καυγά τις ώρες πριν από το δράμα, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Όσκαρ Πιστόριους για ειδυλλιακή ατμόσφαιρα.

Ο Όσκαρ Πιστόριους έφθασε στο δικαστήριο σήμερα, δύο ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ενώ δεκάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο διαγκωνίζονται για μία θέση στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Τη στιγμή που ο Τύπος της Νότιας Αφρικής περιορίζεται σε μία περιγραφική παρουσίαση της χθεσινής συνεδρίασης, η εφημερίδα The Times αποκαλύπτει ότι είναι πιθανός ο αποκλεισμός του Όσκαρ Πιστόριους από τις αθλητικές διοργανώσεις, εάν αποδειχθεί ότι έπαιρνε στεροειδή αναβολικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Τύπο, κατά την έρευνα στην κατοικία του Πιστόριους βρέθηκαν ύποπτα κουτιά και σύριγγες. Η χρήση στεροειδών μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτες εκρήξεις βίας.

Η Ρίβα Στέενκαμπ, 29 ετών, ενταφιάσθηκε χθες στο Πορτ Ελίζαμπεθ.