Σε εξέλιξη βρίσκεται η ακροαματική διαδικασία κατά την οποία θα αποφασιστεί αν ο Όσκαρ Πιστόριους θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση έως ότου δικαστεί η υπόθεση της δολοφονίας της φίλης του Ρίβα Στινκαμπ.

Σύμφωνα με την πρώτη αγόρευση των δικαστών, η άτυχη κοπέλα πέθανε από τις σφαίρες που δέχτηκε ενώ βρισκόταν στο μπάνιο, ενώ πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι ο αθλητής, μιλώντας στην αδελφή του, της ορκίστηκε ότι πέρασε τη σύντροφό του για διαρρήκτη.

Ο διάσημος Παραολυμπιονίκης ξέσπασε για άλλη μια φορά σε κλάματα κατά την ακρόαση, την ώρα που οι δικηγόροι του αναμένεται να προσπαθήσουν να οριστεί εγγύηση, ενώ ο εισαγγελέας δήλωσε την πρόθεσή του να διατάξει τη προφυλάκιση του Πιστόριους χρεώνοντάς τον με την δολοφονία της κοπέλας.

Ο τοπικός τύπος επικαλούμενος εκθέσεις των ερευνητών της υπόθεσης -κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα- γράφει για σοβαρές φιλονικίες μεταξύ του Πιστόριους και της κοπέλας την Τετάρτη το βράδυ, αρκετές ώρες πριν από την τραγωδία. Η αστυνομία έχει ήδη δηλώσει, ότι η Ρίβα πυροβολήθηκε με τέσσερις σφαίρες 9 mm, ενώ φαίνεται ότι ενοχοποιητικό στοιχείο είναι και ένα ματωμένο ρόπαλο του κρίκετ, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να συνθλίψει το κεφάλι της νεαρής γυναίκας.