Η σχέση τους μετρούσε μόλις λίγους μήνες ζωής και κόπηκε άδοξα τα ξημερώματα από το οπλισμένο χέρι του Όσκαρ Πιστόριους.

Η 30χρονη Reeva Steenkamp, πρώην μοντέλο, ετοιμαζόταν να κάνει έκπληξη στον αγαπημένο της, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενόψει της ημέρας των ερωτευμένων.

Άλλωστε μία ημέρα πριν είχε δηλώσει μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter τον ενθουσιασμό της για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

«Τι εκπλήξεις ετοιμάζετε για τους αγαπημένους σας αύριο;» έγραψε η Reeva μία ημέρα πριν το τραγικό γεγονός ενώ αργότερα απαντώντας σε έναν follower σχολίασε: «Αυτό ακούγεται φανταστικό! Έτσι πρέπει! Πρέπει να είναι μια ημέρα αγάπης για όλους».

Η άτυχη Reeva ήταν απόφοιτος νομικής από το κολλέγιο Port Elizabeth. Σε πρόσφατη συνέντευξή της την προηγούμενη εβδομάδα στους Sunday Times της Νοτίου Αφρικής περιέγραψε τον Πιστόριους ως έναν «άψογο άνθρωπο που σκέφτεται πάντα το καλό της».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η νεαρή γυναίκα σκοτώθηκε από τις σφαίρες που δέχτηκε σε κεφάλι, στήθος και χέρια από το σύντροφό της, ο οποίος την πέρασε για διαρρήκτη!

Η Νότιος Αφρική έχει από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο και πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών οπλοφορούν προκειμένου να προστατεύσουν τους εαυτούς του και την ιδιοκτησία τους.

Κάθε μέρα σκοτώνονται κατά μέσο όρο 50 άνθρωποι στη Νότια Αφρική. Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών η χώρα έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στον κόσμο, ενώ βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά την Κολομβία.