Μια νεαρή αεροσυνοδός έμεινε παράλυτη εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας, όταν αμέλησε να εξετάσει έναν πόνο που αισθανόταν στα πόδια της και τον οποίο απέδωσε στα ψηλοτάκουνα που φορούσε εκείνο το βράδυ.

Η Gemma Flanagan από το Surrey την επόμενη μέρα ξύπνησε νιώθοντας ότι κάποιος τρυπούσε με βελόνες τα πόδια της, όμως αγνόησε τον πόνο και επέστρεψε σπίτι της από το Λας Βέγκας όπου είχε ταξιδέψει με την εταιρεία της.

Λίγες ημέρες μετά κι ενώ βρισκόταν στο δρόμο, κατέρρευσε, ανήμπορη να κινηθεί, να μιλήσει ακόμη και να καταπιεί.

Η 29χρονη διεγνώσθη με το σύνδρομο Guillain-Barre, από το οποίο πάσχουν 50.000 άνθρωποι στη Μεγάλη Βρετανία.
Εξακολουθεί να βρίσκεται σε στάδιο αποκατάστασης και αποθεραπείας, ακολουθώντας εξαντλητικές φυσιοθεραπείες, για να μπορέσει να μάθει να περπατά και πάλι από την αρχή.

«Ξύπνησα μετά την έξοδό μου στο Λας Βέγκας και ένιωθα “βελόνες” στα πόδια μου. Επειδή όμως συνηθίζω να φοράω ψηλοτάκουνα, το απέδωσα εκεί. Μάλιστα δούλεψα στην επιστροφή μου στο σπίτι. Ποτέ δε θα μου περνούσε από το μυαλό ότι θα παρέλυα» είπε η ίδια.

«Λίγες ημέρες μετά την επιστροφή μου βγήκα από το σπίτι μου για να πάω στο αεροδρόμιο Heathrow. Δεν πρόλαβα ούτε να διασχίσω το δρόμο και κατέρρευσα. Ντράπηκα τόσο πολύ, γιατί φορούσα τη στολή μου και δε μπορούσα να σηκωθώ. Σύρθηκα στην κυριολεξία στο δρόμο» πρόσθεσε.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο St. Peter’s στο Chertsey όπου εισήχθη αρχικά δε μπορούσαν να κάνουν διάγνωση, η οποία έγινε αφού της έκαναν οσφυονωτιαία παρακέντηση.

Τρεις ημέρες μετά το ταξίδι της από το Λας Βέγκας, η νεαρή γυναίκα μάθαινε ότι έπασχε από το σύνδρομο Guillain-Barre.

«Μετά την περιπέτειά μου αυτή θέλω απλά να πω στους ανθρώπους ότι επειδή κάποιος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι ή περπατά με πατερίτσες δε σημαίνει ότι δεν είναι σαν όλους τους άλλους. Δε θα τα κατάφερνα χωρίς την υποστήριξη των φίλων, της οικογένειας και του συντρόφου μου, κι ελπίζω η ιστορία μου να εμπνεύσει κι άλλους και να αλλάξει τον τρόπο που κοιτάμε την αναπηρία» είπε ακόμη.