Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε τη Συρία εναντίον κάθε προσπάθειας για τη μεταφορά όπλων στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, μετά τις πληροφορίες για μια ισραηλινή επιδρομή στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε όπλα και προερχόταν από τη Συρία.

«Δεν θα πρέπει η Συρία να αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο την περιοχή, μεταφέροντας όπλα στη Χεζμπολάχ», δήλωσε ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στο Κάιρο ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Νάμπιλ αλ Αράμπι καταδίκασε την χθεσινή επιδρομή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορία στη Συρία, καταγγέλλοντας «μια κατάφωρη παραβίαση του εδάφους ενός αραβικού κράτους και της κυριαρχίας του».

Καταγγέλλοντας μια «παραβίαση» του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο αλ Αράμπι καλεί με ανακοίνωση του τη διεθνή κοινότητα να «αναλάβει τις ευθύνες της και να θέσει τέλος στις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ κατά αραβικών κρατών».

Εκτιμά επίσης ότι η «σιωπή» της διεθνούς κοινότητας σχετικά με τις επιθέσεις στο παρελθόν του Ισραήλ κατά της Συρίας «το ενθάρρυνε να πραγματοποιήσει αυτή τη νέα επίθεση».

Ο αλ Αράμπι τόνισε «την ανάγκη να αποδοθεί στο Ισραήλ η πλήρης ευθύνη για τις συνέπειες της επίθεσης του, αλλά και στη Συρία το δικαίωμα να υπερασπιστεί το έδαφος και την κυριαρχία της».