Είκοσι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από την πτώση αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρείας του Καζακστάν Scat Airlines κοντά στην εμπορική πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αλμάτι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο πηγές της εταιρείας.

Νωρίτερα το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή που δεν κατονόμαζε, έκανε λόγο για 21 άτομα πλήρωμα.

Το αεροσκάφος των αερογραμμών του Καζακστάν SCAT εκτελούσε πτήση από την πόλη Κοκσετάου στο βόρειο Καζακστάν με προορισμό το Αλμάτι στα νοτιοανατολικά της χώρας και κατέπεσε κοντά στο χωριό Κιζίλ Τουλ, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax. Το Αλμάτι και η περιοχή γύρω από αυτό ήταν σήμερα καλυμμένα με πυκνή ομίχλη.

Η αεροπορική εταιρεία SCAT εδρεύει στο Καζακστάν και πραγματοποιεί κυρίως εσωτερικές πτήσεις και ορισμένες διεθνείς. Αυτό ήταν το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώνεται στη χώρα αυτή της Κεντρικής Ασίας και πρώην Σοβιετική Δημοκρατία μέσα σε περίπου ένα μήνα.

Στις 25 Δεκεμβρίου, στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη υπό κακές καιρικές συνθήκες κοντά στην πόλη Σιμκέντ του νότιου Καζακστάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 27 επιβαίνοντες σε αυτό.

(φωτογραφία αρχείου)