«Μπορούμε τελικά να ανακοινώσουμε ότι η πετρελαιοπηγή Macondo 252 σφραγίστηκε», δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας από την αμερικανική κυβέρνηση, Τσαντ Άλεν.

Ο πρόεδρος Ομπάμα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η έκβαση της επιχείρησης είναι ένα σημαντικό βήμα για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας αλλά θα παραμείνουν δεσμευμένοι ώστε οι ακτές του Κόλπου να αποκατασταθούν πλήρως από την καταστροφή.

Η πετρελαιοπηγή Macondo που ευθύνεται για την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, τη χειρότερη περιβαλλοντική θαλάσσια καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ, σφραγίστηκε οριστικά σχεδόν πέντε μήνες μετά την έκρηξη στην πετρελαϊκή εξέδρα Deepwater Horizon.

Η συνεχής διαρροή πετρελαίου επί 87 ημέρες μετά την έκρηξη στις 20 Απριλίου στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου DH, κατά την οποία σκοτώθηκαν 11 εργάτες, κατέστρεψε τις ακτές τεσσάρων Πολιτειών του Κόλπου του Μεξικού και ήταν αφορμή για να επιβληθεί μορατόριουμ σε όλες τις νέες πλωτές εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ.