Προσεκτικοί πρέπει να είναι οι τουρίστες στην Ταϊλάνδη, καθώς ένας νέος νόμος επιβάλλει από πρόστιμο μέχρι θανατική ποινή για τις λεγόμενες «runway selfies», τις σέλφι φωτογραφίες δηλαδή που τραβιούνται σε αεροδιαδρόμους.

«Οι πολίτες και οι τουρίστες δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στις αντίστοιχες περιοχές για τη λήψη φωτογραφιών» ανακοίνωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα του Πουκέτ Wichit Kaeothaithiam, σύμφωνα με το RT. «Η μέγιστη ποινή είναι η θανατική».

Το τίμημα είναι υψηλό για μία μόνο φωτογραφία, αλλά οι Αρχές προειδοποιούν ότι η νέα αυτή μόδα αποσπά την προσοχή των πιλότων και προσθέτει περιττό άγχος στις υπηρεσίες της αεροπορίας που ήδη διαχειρίζονται 24 πτήσεις την ώρα, 24 ώρες την ημέρα.

Με αυτό το σκεπτικό οι Αρχές ανακηρύσσουν τη «ζώνη selfie» στη συγκεκριμένη παραλία του νησιού απαγορευμένη για τους τουρίστες, με ποινές που μπορεί να κυμανθούν από 40.000 baht (περίπου 1.253 λίρες), μέχρι 20ετή κάθειρξη ή θάνατο, σύμφωνα με τον νέο νόμο στην Ταϊλάνδη για την Αεροπλοΐα.

Τα drones και τα φώτα, ειδικά ο αντικατοπτρισμός του ηλιακού φωτός στις οθόνες των κινητών, έχουν γίνει σημαντικός παράγοντας απόσπασης της προσοχής των πιλότων που προσγειώνουν τα αεροπλάνα στο Πουκέτ και ο Kaeothaithiam επιμένει ότι «τουρισμός και ασφάλεια πρέπει να συνυπάρχουν».