Ύστερα από τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, η πρώτη εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε όταν ήταν μόλις έξι μηνών, η τριών ετών πλέον Olivia Gillies από το Hertfordshire μπορεί να… χαμογελάει!

Όντας ακόμη βρέφος η μικρή Olivia είχε κοντέψει να πάθει ασφυξία, καθώς η γλώσσα της ήταν τόσο μεγάλη που την εμπόδιζε από το αναπνέει κανονικά, εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας, γνωστής ως σύνδρομο Beckwiths Wiedemann.

Εξαιτίας αυτού δε μπορούσε να φάει και να μιλήσει, ενώ όσοι ξένοι την έβλεπαν αρχικά πίστευαν ότι είναι… αναιδής και τους βγάζει γλώσσα!

Οι γιατροί εντόπισαν την ασυνήθιστα μεγάλη γλώσσα της όσο ακόμη βρισκόταν στη μήτρα της μητέρας της.

«Όταν μας ανακοίνωσαν ότι το μωρό μας έπασχε από το σύνδρομο αυτό ήταν σαν κάποιος να έριξε μια βόμβα στο δωμάτιο που βρισκόμασταν. Μας είπαν ότι η γλώσσα της ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από τη γλώσσα ενός φυσιολογικού νεογέννητου και ότι θα συνέχιζε να… μεγαλώνει. Κανείς δε μπορούσε να μας πει πόσο μεγάλη θα μπορούσε να γίνει. Τρομοκρατηθήκαμε» είπε η 27χρονη μητέρα της Olivia.

«Δεν κατάφερα να τη δω όταν γεννήθηκε γιατί οι γιατροί την πήραν αμέσως για να ελέγξουν την αναπνοή της. Όμως ο άντρας μου την τράβηξε μια φωτογραφία με το κινητό και μου την έδειξε. Η καρδιά μου “έλιωσε” μόλις την είδα. Ναι, η γλώσσα της ήταν μεγάλη και έβγαινε από το στοματάκι της, αλλά ήταν τόσο καταπληκτική όσο και τα άλλα μου παιδιά, και δεν έβλεπα την ώρα να την κρατήσω στην αγκαλιά μου. Στα μάτια μας ήταν όμορφη από την αρχή και το να τη βλέπουμε τώρα να χαμογελάει είναι μοναδικό. Πέρασε τόσα πολλά και ήταν πάντα ένα χαρούμενο κοριτσάκι. Τώρα, μπορεί να το δείχνει κιόλας» πρόσθεσε.