«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εφαρμόσει το προσεχές έτος ένα πιλοτικό σχέδιο που προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη διευκόλυνση της χρήσης της νοηματικής γλώσσας στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι προετοιμασίες θα ξεκινήσουν μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός».

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Επίτροπος Βίβιαν Ρέντιγκ, στην απάντησή της προς την ερώτηση που υπέβαλε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη.

Η κ. Ράπτη με την ερώτησή της ζητούσε να πληροφορηθεί κατά πόσον «έχει διερευνηθεί η δυνατότητα, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, της ταυτόχρονης μετάδοσης στη νοηματική γλώσσα των σημαντικών ομιλιών και συνεντεύξεων τύπου των θεσμικών εκπροσώπων της Ένωσης».

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε την ερώτηση με αφορμή την ετήσια ομιλία του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο σχετικά με την κατάσταση στην Ένωση.

Η Επίτροπος στην απάντησή της αναφέρει ακόμη ότι «οι ανακοινώσεις της Επιτροπής, του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προορίζονται για το ευρύ κοινό αξίζουν συστηματικότερη ταυτόχρονη μετάδοση στη νοηματική γλώσσα».

Σχολιάζοντας την απάντηση της Κομισιόν, η κ. Ράπτη εξέφρασε την ικανοποίησή της διότι «Θα αποκτήσουμε ακόμη μια γλώσσα στην Ένωση – τη γλώσσα των ανθρώπων- που δεν είναι τόσο προνομιούχοι όσο εμείς».