Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι επτά τραυματίσθηκαν από δύο εκρήξεις όλμων στη Δαμασκό, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στη περιοχή της πρωτεύουσας Μέζε 86, η οποία κατοικείται κυρίως από Αλαουίτες, ένα μουσουλμανικό δόγμα στο οποίο ανήκει και ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Πυκνός καπνός κάλυψε την περιοχή, η οποία δεν απέχει πολύ από το προεδρικό μέγαρο», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο από τη Δαμασκό ο ακτιβιστής Χάιταμ αλ Αμπντάλα.

Σε ανακοίνωσή του ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός ενημερώνει πως στόχοι της επίθεσης ήταν το αεροδρόμιο στη Μέζε και το επιτελείο της κυβέρνησης στην περιοχή.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην ίδια περιοχή χθες, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια στιγμή η Βρετανία είναι πρόθυμη να έχει απευθείας συνομιλίες με εκπροσώπους των ανταρτών σε μία προσπάθεια να ενωθεί η συριακή αντιπολίτευση και να σταματήσει η αιματοχυσία.

Οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία και την Ιορδανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, προσθέτοντας όμως πως η Βρετανία δεν πρόκειται να τροφοδοτήσει με όπλα, ή να συνδράμει με στρατιωτικούς συμβούλους τους Σύρους αντάρτες.