Μέχρι πριν από πεντέμισι χρόνια ο Τζέιμς Μπόουεν ήταν άλλος ένας ναρκομανής που αναζητούσε τη δόση του στα δρομάκια του Λονδίνου. Ώσπου βρέθηκε στο δρόμο του ο Μπομπ. Ένας πορτοκαλί αδέσποτος γάτος που κοιμόταν στα σκαλοπάτια του.

Ο Τζέιμς είδε στον Μπομπ κάτι από τον εαυτό του. Τον υιοθέτησε και τον φρόντισε και ο γάτος, εν αγνοία του, έγινε ο άγγελος που έσωσε το αφεντικό του από την καταστροφή.

Ο Τζέιμς, φροντίζοντας τον γατούλη βρήκε τη δύναμη που έψαχνε για να συνεχίσει με περισσότερη θέληση το πρόγραμμα απεξάρτησης και να σώσει την ίδια του τη ζωή.

Στην αρχή ο Τζέιμς δεν σχεδίαζε να κρατήσει τον Μπομπ, όμως ο πεισματάρης γάτος δεν έφευγε από κοντά του. Ο Τζέιμς κατάλαβε ότι ο Μπομπ ήταν ένας πραγματικός φίλος. Του φόρεσε λουράκι και άρχισε να τον παίρνει μαζί του, όταν πήγαινε να παίξει μουσική, ως πλανόδιος στους δρόμους του Λονδίνου.

Ο γάτος, όχι μόνο του κρατούσε παρέα, αλλά, με τη συμπαθέστατη παρουσία του, έγινε πόλος έλξης και πηγή εσόδων για τον Τζέιμς. Οι παραδοσιακά γατόφιλοι Βρετανοί, έδιναν το κάτι παραπάνω στον νεαρό με την κιθάρα και τον χνουδωτό φίλο!

Κάπως έτσι, η ιστορία του γάτου και του μουσικού έγινε βιβλίο και το βιβλίο έγινε best seller! Πούλησε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα και δεν αποκλείεται, σύντομα, να πάρει και το δρόμο προς τη μεγάλη οθόνη!