Σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι γάμοι δεν αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ένα ζευγάρι κατάφερε να μείνει παντρεμένο επί… 87 ολόκληρα χρόνια!

Ο υπεραιωνόβιος Karam, ετών 107, και η κατά επτά χρόνια νεότερη σύζυγός του Katari Chand αποδεικνύουν ότι η αγάπη τους είναι πολύ δυνατή.

Το ζευγάρι κατά τη διάρκεια του μακροβιότερου γάμου στον κόσμο απέκτησε οκτώ παιδιά και 28 εγγόνια!

Οι δυο τους ισχυρίζονται ότι το «κλειδί» ενός επιτυχημένου γάμου είναι να προσέχει ο ένας τον άλλο. «Το κόλπο μου είναι ότι κάνω την Katari να γελάει. Της λέω αστεία και την κάνω να χαμογελά. Είναι ο τρόπος μου για να της δείξω πόσο ρομαντικός είμαι» λέει ο Karam.

«Λένε ότι το γέλιο χαρίζει χρόνια… και απ’ ό,τι φαίνεται στη γυναίκα μου έπιασε! Την αγαπώ πάρα πολύ και θέλω να ζήσουμε άλλα 80 χρόνια μαζί» προσθέτει.

Το ζευγάρι είναι από το Punjab της Ινδίας αλλά τώρα ζει στο Bradford της Αγγλίας.

«Όταν ήμουν νέα του έφτιαχνα φαγητό κάθε βράδυ. Είμαστε χορτοφάγοι και έτσι αγόραζα πολλά φρέσκα λαχανικά και φρόντιζα να τρώμε πάντα υγιεινά. Η υγεία είναι πολύ σημαντική και ήθελα να τον προσέχω για να γεράσουμε μαζί. Έπιασε!» είπε με τη σειρά της η Katari.

Ο Karam μαθαίνει κάθε μέρα μια καινούρια λέξη για να κρατά το μυαλό του σε εγρήγορση. Ο ίδιος πιστεύει ότι το γεγονός ότι περνούσε πολύ χρόνο με τη γυναίκα του βοήθησε στο να διαρκέσει ο γάμος τους.

Οι δυο τους πέρασαν το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες για το μακροβιότερο παντρεμένο ζευγάρι κατά πέντε χρόνια.

«Παλιά οι άνθρωποι άκουγαν ο ένας τον άλλος. Τώρα δε νομίζω ότι συμβαίνει αυτό. Είναι όλοι πολύ απασχολημένοι με τις δουλειές τους, την τηλεόραση και όσα τους απασχολούν. Οι σχέσεις πρέπει να βασίζονται στην κατανόηση. Πρέπει ο ένας να ακούει τα προβλήματα και τις ανησυχίες του άλλου. Η συμβουλή μου στους άντρες και τις γυναίκες είναι αυτή. Να προσέχουν τι τους λέει ο σύντροφός τους και να του λένε ότι θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει ό,τι τους απασχολεί» είπε ακόμη.