Η Clare Greasly, μητέρα δύο παιδιών, από το Manchester ακολουθεί μια πολύ συγκεκριμένη διατροφή με μόλις δύο είδη τροφίμων, καθώς έχει αναπτύξει δυσανεξία σχεδόν σε όλες τις τροφές.

Η Clare μπορεί να φάει μόνο κρέας από ελάφι και μαγειρεμένο γογγύλι.

Ο οργανισμός της απορρίπτει οποιαδήποτε άλλη τροφή.

Η άλλοτε υγιέστατη Clare εξαιτίας αυτού έχει χάσει 25 κιλά, ενώ οι γιατροί δε μπορούν να της δώσουν μια σαφή εικόνα και εξήγηση γιατί της εμφανίστηκε αυτή η διατροφική διαταραχή.

«Είναι οι μόνες τροφές που ανέχομαι σε ικανοποιητικό βαθμό. Πειραματίζομαι με άλλα τρόφιμα, όπως τα αποξηραμένα κεράσια, αλλά αυτά τα δύο είναι τα μόνα που αντέχει το στομάχι μου» λέει η ίδια.

«Είχα μια πολύ δραστήρια ζωή. Πρόσεχα τα παιδιά μου, έπαιζα μαζί τους. Τώρα, δεν έχω ενέργεια για τίποτα. Ο άντρας μου και τα παιδιά μου ανησυχούν πολύ και μπορώ να παραδεχτώ ότι πιστεύω πως οι μέρες μου… τελειώνουν» προσθέτει.

Όλα ξεκίνησαν την άνοιξη του 2011, όταν η Clare εμφάνισε έντονους πόνους στην περιοχή της κοιλιάς. Αφού έκανε αρκετές εξετάσεις και όλες βγήκαν φυσιολογικές, οι γιατροί είπαν στην Clare ότι ήταν μάλλον ιδέα της και της συνέστησαν να πάει διακοπές.

Τότε σκέφτηκε ότι ίσως έφταιγε το διατροφολόγιό της και άρχισε να πειραματίζεται με τροφές χωρίς γλουτένη. «Ένιωσα κάπως καλύτερα, αλλά όχι εντελώς καλά».

Από τότε όμως κατάστασή της χειροτέρευσε, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει το γιατί.