Εγκαύματα στο 65% του σώματός του υπέστη ένα αγόρι 11 χρονών από το Cambridgeshire, ύστερα από αλλεργική αντίδραση στο παυσίπονο ibuprofen.

Ο οργανισμός του Calvin Lock αντέδρασε τόσο άσχημα που έμεινε σε μηχάνημα υποστήριξης για τρεις ημέρες στο νοσοκομείο, γράφει η Daily Mail.

Η περιπέτεια του Calvin ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου, όταν του χορηγήθηκε το συγκεκριμένο παυσίπονο για να καταπολεμηθεί μια ιογενής λοίμωξη που τον ταλαιπωρούσε.

Το επόμενο πρωί ξύπνησε με ένα εξάνθημα στο πρόσωπό του και οίδημα στο αυτί του. Οι γιατροί νόμισαν ότι είχε ανεμοβλογιά και του έδωσαν αντιβιοτικά, με αποτέλεσμα το επόμενο πρωί όλο του το σώμα να έχει καλυφθεί από φουσκάλες και εξανθήματα.

Οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του ότι είχε πάθει αλλεργική αντίδραση και ότι έπρεπε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν και πάλι ανεμοβλογιά και του χορήγησαν πάλι αντιβιοτικά. Την επόμενη μέρα ο Calvin δε μπορούσε ούτε να περπατήσει, ούτε να μιλήσει.

Οι γονείς του τον πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο, καθώς το νεαρό αγόρι πλέον δυσκολευόταν ακόμη και να αναπνεύσει.

Αυτή τη φορά οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο Calvin είχε το σύνδρομο Stevens Johnson, δυνητικά θανατηφόρα δερματική ασθένεια, η οποία προκαλείται από αλλεργική αντίδραση σε φάρμακα, και τον μετέφεραν στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Μέχρι εκείνη την ώρα είχε ήδη πάνω από 200 φουσκάλες σε όλο του το σώμα.

Μη στεροειδή, αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως το ibuprofen μπορούν να προκαλέσουν αυτήν την σπάνια αλλά πολύ σοβαρή αντίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι γιατροί εξήγησαν στους γονείς του ότι η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και οι πιθανότητες να επιβιώσει ήταν πάρα πολύ μικρές.

Ειδικοί δερματολόγοι αφαίρεσαν το 65% του δέρματός του, ενώ τα μαλλιά και τα νύχια των χεριών του έπεσαν.
Η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή.

Μετά από δύο ημέρες και δύο χειρουργικές επεμβάσεις ο Calvin μπορούσε και πάλι να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Μία εβδομάδα μετά, οι γιατροί αφαίρεσαν και το σωλήνα με τον οποίο του χορηγούσαν τροφή. Τρεις εβδομάδες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο ο Calvin πήρε εξιτήριο.

Τώρα προσπαθεί να περπατήσει ξανά, ενώ τα μαλλιά του και τα νύχια του έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν πάλι.

«Πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά ήταν πολύ δυνατός. Είμαστε πολύ περήφανοι για εκείνον. Τώρα ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα για να επιστήσουμε την προσοχή στον κόσμο, γιατί τελικά δεν είναι τόσο σπάνιο όσο πιστεύει κανείς» είπε η μητέρα του.