Οι αρχές του αεροδρομίου Γκάτγουικ στο Λονδίνο ανέστειλαν και πάλι τη λειτουργία του διαδρόμου, μετά από αναφορές για ένα μη επανδρωμένο σκάφος (drone) στην περιοχή, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροδρόμιο Γκάτγουικ ξανάνοιξε σήμερα για «περιορισμένο αριθμό» πτήσεων, μετά το χάος που προκάλεσε για περισσότερες από 36 ώρες ένας ή πολλοί σαμποτέρ με τη χρήση drones, τα οποία πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο, παίζοντας για ώρες κρυφτό με τους ελεύθερους σκοπευτές της αστυνομίας και του στρατού και προκαλώντας απίστευτη ταλαιπωρία για περισσότερους από εκατό χιλιάδες ανθρώπους που ήθελαν να ταξιδέψουν για τα Χριστούγεννα.

Το Γκάτγουικ είναι το όγδοο αεροδρόμιο της Ευρώπης όσον αφορά στον αριθμό πτήσεων και εξυπηρετεί περισσότερους από 228 προορισμούς σε 74 χώρες, ενώ κάθε χρόνο το επισκέπτονται περίπου 45 εκατομμύρια επιβάτες.

Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, τα drones δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται κοντά σε αεροπλάνα ή αεροδρόμια και το ύψος στο οποίο πετούν δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 122 μέτρα.