Νεκρός από τα χέρια του συντρόφου της μητέρας του έπεσε ο δίχρονος Rio Smedley από τη Βρετανία, σύμφωνα με τη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον τραγικό θάνατο του άτυχου αγοριού τον Απρίλιο.

Την ημέρα που έφυγε από τη ζωή το αγοράκι, βρέθηκαν στο σώμα του σχεδόν 100 τραύματα! Τα περισσότερα είχαν προκληθεί από δυνατά χτυπήματα, μπουνιές, κλωτσιές, χτυπήματα με το γόνατο και μαχαιριές από τον φίλο της μητέρας του, τον 23χρονο Daniel Rigby.

Ο ίδιος ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως το αγοράκι έπεσε από τις σκάλες την ώρα που εκείνος απλά το πρόσεχε.

Η γιατρός που εξέτασε το σώμα του αγοριού βρήκε 91 σημάδια από τραύματα, ανάμεσά τους 40 μελανιές και κοψίματα στο κεφάλι και το πρόσωπό του, και 11 μελανιές και κοψίματα στην κοιλιά του.

Ο θάνατος του Rio δηλώθηκε στις 22 Απριλίου, όταν η μητέρα του, η 24χρονη Kirsty Smedley κάλεσε τις πρώτες βοήθειες λέγοντας πως το παιδί της ήταν ακίνητο. Στο πλήρωμα του ασθενοφόρου που έφτασε στο σπίτι της στο Bolton, είπε πως το αγοράκι είχε πέσει από τη σκάλα και είχε χτυπήσει στο κεφάλι του.

Ο 2χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου αργότερα ξεψύχησε από ρήξη ήπατος.

Ο εισαγγελέας είπε πως το αγόρι ήταν μόνο του με τον Rigby όταν συνέβη ο θανάσιμος τραυματισμός και πως αποτέλεσε αυτός την κλιμάκωση σειράς κακής συμπεριφοράς και βίαιης αντιμετώπισης ου τελικά προκάλεσε το θάνατο του παιδιού.

«Η ζημιά στο συκώτι ήταν σοβαρή και σύμφωνα με τον παθολόγο δεν προκλήθηκε από τυχαία πτώση, είχε προκληθεί επίτηδες», είπε στο δικαστήριο. Πρόσθεσε πως η μητέρα του Rio θα έπρεπε να κρατηθεί ως υπεύθυνη για έκθεση παιδιού σε κίνδυνο και πως ήταν καθήκον της να τον προστατεύσει.

Η δίκη συνεχίζεται…