Σε ηλικία μόλις 21 ετών, πριν από ένα χρόνο περίπου, η Becky Beaumont από το Stockport της Μεγάλης Βρετανίας υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο που άφησε εντελώς παράλυτη την αριστερή πλευρά του σώματός της.

Η νεαρή κοπέλα κατάφερε μετά από αρκετές αποθεραπείες να αρχίσει να συνέρχεται και να περπατά, ωστόσο με αρκετή δυσκολία.

Μέχρι τον περασμένο Αύγουστο που έπαθε και δεύτερο εγκεφαλικό. Αυτή τη φορά επηρέασε το δεξί της χέρι.

Η Becky όμως δεν το έβαλε κάτω και άρχισε να γράφει στο blog της για την περιπέτειά της και την προσπάθειά της να επανέλθει.

Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, όταν ένα πρωί η Becky ξύπνησε και προσπάθησε να πιάσει το τηλέφωνό της, που είχε αφήσει στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι της, αλλά το χέρι της δεν «αντιδρούσε».

Αρχικά πίστεψε ότι οι «τσιμπιές» που ένιωθε ήταν από τον ύπνο. Όταν όμως σήκωσε το δεξί της χέρι και ακούμπησε την αριστερή πλευρά του προσώπου της και αντιλήφθηκε ότι είχε «πέσει» συνειδητοποίησε ότι είχε πάθει εγκεφαλικό.

«Δεν πιστεύω ότι έχω νιώσει πιο μόνη, ευάλωτη και αβοήθητη ποτέ ξανά στη ζωή μου, όσο εκείνα τα λεπτά που έστεκα ακίνητη στο κρεβάτι μου» γράφει η ίδια στο blog της.

«Τα δευτερόλεπτα μου φαίνονταν σαν αιώνες και ο πανικός μου όλο και μεγάλωνε. Το σώμα μου δε λειτουργούσε και το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν: “Θεέ μου, ας μπορώ τουλάχιστον να μιλήσω” και με όση δύναμη πίστευα ότι είχα μέσα μου φώναξα τη μητέρα μου» λέει ακόμη.

Ο μέσος όρος ηλικίας που μπορεί κάποιος να πάθει εγκεφαλικό είναι τα 75 χρόνια και έτσι όταν η Becky μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο οι γιατροί αρχικά πίστεψαν ότι είχε πάθει κάποια μόλυνση.

Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις όμως διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό, εξαιτίας ενός θρόμβου, που είχε προκληθεί από μια τρύπα στην καρδιά της που δε γνώριζε ότι είχε.

«Πίστευα ότι το παθαίνουν μόνο οι ηλικιωμένοι και έπαθα σοκ. Πέρασα μια πολύ δύσκολη χρονιά και συνεχίζω την αποθεραπεία. Μπορώ να περπατήσω, αλλά κουτσαίνω γιατί δεν έχω ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο των χεριών και των ποδιών μου. Η ζωή μου έχει αλλάξει δραματικά. Δε θα τα παρατήσω όμως. Είμαι αποφασισμένη να τα καταφέρω και με τη βοήθεια και συμπαράσταση της οικογένειας και των φίλων μου ξέρω ότι θα τα καταφέρω» προσθέτει.

Το blog της έχει δεχτεί ήδη 500.000 επισκέψεις. «Ήρθα σε επαφή και με άλλους νέους ανθρώπους που έχουν πάθει το ίδιο με μένα και κατάλαβα ότι δεν είμαι η μόνη. Δεν ήξερα ότι το παθαίνουν και νέοι άνθρωποι μέχρι που μου συνέβη».