Ονομάζεται Cribbar ή αλλιώς «Widow Maker» και είναι ένα κύμα τουλάχιστον 7.3 μέτρων που «απολαμβάνουν» παράτολμοι surfers από τη Μεγάλη Βρετανία.

Το «τείχος» αυτό από νερό είναι το μεγαλύτερο κύμα της Μεγάλης Βρετανίας που το κατευθύνουν άνεμοι με ταχύτητα 100χλμ/ώρα. Το κύμα πήρε το όνομά του από τον ύφαλο Cribbar που υπάρχει στο Cornwall, και εμφανίζεται λίγες φορές κάθε χειμώνα ανάμεσα από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Απρίλιο στην περιοχή.

Όταν οι surfers άκουσαν ότι τέτοιου είδους κύματα εμφανίστηκαν στην παραλία Newquay του Cornwall, δεν έχασαν καιρό. Άρπαξαν τις σανίδες τους και πήγαν στο σημείο. Εκεί βρέθηκε και ο φωτογράφος Geoff Tydeman, ο οποίος τράβηξε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Ο Geoff δήλωσε: «Οι surfers βγήκαν στη θάλασσα με jet ski, οπότε τους πήρε λίγη ώρα να πιάσουν τα κύματα. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που τους παρατηρούσαν. Είναι εντυπωσιακό να το βλέπεις. Αυτά τα παιδιά σέρφαραν στα μεγαλύτερα κύματα που μπορεί να τους προσφέρει η Μεγάλη Βρετανία».

Στο μεταξύ, η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών να είναι προσεκτική και να περιμένουν παλίρροια και θυελλώδεις ανέμους.