Νεκρή βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης η 15χρονη Amanda Todd από τον Καναδά, μόλις λίγες εβδομάδες αφότου είχε ανεβάσει στο YouTube ένα βίντεο για τη μάχη που έδινε με τον διαδικτυακό –και όχι μόνο- εκφοβισμό.

Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά πιστεύεται πως πρόκειται για αυτοκτονία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου της είχε συνδεθεί με αρκετά παιδιά από τότε που μεταφέρθηκε στο σχολείο στα μέσα της περασμένης χρονιάς. «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να τη βοηθήσουμε», είπε.

Στις 7 Σεπτεμβρίου η Amanda ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο εξηγούσε την ιστορία της και τον εκφοβισμό που δεχόταν και παραδεχόταν πως είχε δύο φορές επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή της.

Κρατώντας κάρτες με τα μηνύματά της, η 15χρονη εξηγούσε πώς όλα ξεκίνησαν όταν φωτογράφησε το στήθος της και κοινοποίησε τη φωτογραφία σε «φίλους» που είχε κάνει στο ίντερνετ. Η φωτογραφία κυκλοφόρησε και άγνωστοι άνθρωποι άρχισαν να την παρενοχλούν.

Αφού άλλαξε πόλη και σχολείο, συνέβη άλλο ένα περιστατικό που την κλόνισε: έπειτα από μία ρομαντική σχέση με έναν μεγαλύτερο άνδρα που είχε άλλη σύντροφο, η Amanda δέχθηκε επίθεση από την κοπέλα μπροστά στους νέους της συμμαθητές οι οποίοι της φώναζαν να την «αφήσει σε ένα χαντάκι»…