Αν είσαι νέος μπαμπάς και βαριέσαι να σπρώχνεις το παιδικό καροτσάκι για να βγάλεις βόλτα το μωρό, σου μπαίνουν πρωτότυπες ιδέες, όπως αυτό που σκέφτηκε ο Colin Furze από τη Βρετανία: έφτιαξε ένα μηχανοκίνητο καρότσι.

Το σχέδιό του ήταν πραγματικά πλήρες και το καρότσι είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για τον ίδιο. Το πρόβλημα είναι πως παραείναι γρήγορο για τον μικρό γιο του κι έτσι, τον πρωταρχικό του σκοπό, να βγάζει βόλτα το μωρό, δεν μπορεί να τον επιτύχει.

Ο Furze έφτιαξε ένα μεταλλικό καρότσι και πρόσθεσε κινητήρα 125 κυβικών χαρίζοντας ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα!

Ο 33χρονος εξόπλισε το καρότσι και με τέσσερις ταχύτητες για να βοηθά το πετρελαιοκίνητο όχημα να ανεβοκατεβαίνει λόφους.

Για να το ολοκληρώσει ξόδεψε τέσσερις εβδομάδες και 450 λίρες και φρόντισε για όλα τα κομφόρ: χρησιμοποιεί κουμπιά για να ανάψει και να σβήσει τη μηχανή, έβαλε φρένα και μοχλό για τιμόνι και μερίμνησε να υπάρχει χώρος για τα ψώνια και για… ένα ποτήρι, στο πλάι του καροτσιού.

«Είναι λίγο τρομακτικό να το οδηγείς αλλά είδα πολλούς γονείς να με κοιτούν με ζήλια όταν εκείνοι έσπρωχναν το καρότσι τους στην ανηφόρα», λέει. «Γίνεται ασταθές όταν πιάνει τελική ταχύτητα και αν βρεις κάποιο εξόγκωμα στο δρόμο υπάρχει ο κίνδυνος να ανατραπεί. Μέχρι σήμερα ωστόσο δεν έχω πέσει», προσθέτει.

Βέβαια όταν είναι μέσα ο γιος του ο Colin δεν δοκιμάζει τα όρια του καροτσιού. «Ελπίζω μια μέρα να τον πάω μία κανονική βόλτα αλλά δεν νομίζω η σύντροφός μου να χαρεί», αναγνωρίζει.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο…