Ο «άφοβος Felix», όπως αποκαλείται ο Felix Baumgartner, ετοιμάζεται για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει: αύριο το πρωί θα κάνει ελεύθερη πτώση από ύψος 37 χιλιομέτρων στο διάστημα, με προορισμό τη… Γη!

Το Σάββατο φωτογραφήθηκε στο Roswell του New Mexico, να κάνει τις τελευταίες ετοιμασίες με την ομάδα του έπειτα από πέντε χρόνια σχεδιασμού κι εκπαίδευσης.

Ο Baumgartner τσέκαρε τις τεχνικές λεπτομέρειες στην κάψουλα πριν φορέσει την ειδικά κατασκευασμένη στολή του, κόστους 200.000 δολαρίων.

Η «βουτιά» επρόκειτο να γίνει σήμερα αλλά αναβλήθηκε λόγω μετεωρολογικών προβλέψεων.

Ο Baumgartner θα μπορέσει να ολοκληρώσει την πτώση του μόνο εφόσον ο άνεμος στο έδαφος είναι κάτω από 3 χιλιόμετρα την ώρα ώστε να απογειωθεί το «σκάφος» που θα τον μεταφέρει.

Με μοναδικό εξοπλισμό την ειδική στολή του και ένα αλεξίπτωτο, θα πηδήξει από την κάψουλα που θα τον μεταφέρει και υπολογίζεται πως είκοσι λεπτά μετά ο κόσμος θα ξέρει εάν ο τολμηρός Αυστριακός θα είναι ο πρώτος που θα έχει σπάσει το φράγμα του ήχου στην υψηλότερη και ταχύτερη ελεύθερη πτώση στην ιστορία.

Αν κάτι πάει στραβά- και δεν είναι λίγα αυτά που μπορούν να βγουν εκτός ελέγχου- τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ άσχημα για τον «άφοβο Felix».

Το σενάριο-εφιάλτης είναι το σώμα του να «σκάσει» και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση μέσω ίντερνετ.

Ωστόσο ομάδα μηχανικών, γιατρών και πιλότων πέρασαν πέντε χρόνια συνεργασίας με τον 43χρονο, για να διασφαλίσουν πως θα φτάσει στη Γη σώος και αβλαβής- και ακέραιος.

Δείτε τις φωτογραφίες

O Felix είχε κάνει δοκιμαστική πτώση από ύψος σχεδόν 30 χιλιομέτρων τον Ιούλιο