Υπάρχει ένα ζευγάρι από την Πόλη του Μεξικού που θέλει να φέρει τη «σεξουαλική επανάσταση στα κοινωνικά μέσα», επιτρέποντας στον πλανήτη να παίρνει μάτι τις πιο προσωπικές στιγμές του.

Η Fernanda Vasconcelos και ο σύντροφός της Walter Gutierrez ανεβάζουν τις σεξουαλικές τους περιπτύξεις στην ιστοσελίδα Make Love Not Porn, η οποία φιλοξενεί αποκλειστικά ερασιτεχνικό σεξ χρηστών.

«Είναι για να δείξουμε πώς κάνουν σεξ στην πραγματική ζωή οι πραγματικοί άνθρωποι και να διαλύσουμε τα στερεότυπα και τις παρανοήσεις που προέρχονται από το πορνό», λέει ο Walter, ενώ η Fernanda προσθέτει: «είναι σαν μια σεξουαλική ουτοπία όπου οι άνθρωποι δεν έχουν ταμπού ή όρια ή τοίχους ανάμεσά τους. Είναι απλώς πραγματικοί άνθρωποι που απολαμβάνουν, είναι οι εαυτοί τους και αποκομίζουν τα περισσότερα που μπορούν».

Το ζευγάρι, που ηλεκτρονικά υπογράφουν ως «Efi και Walter», είναι μαζί εδώ και 11 χρόνια και έχουν αποκαλύψει μάλιστα την online δραστηριότητά τους σε φίλους και συναδέλφους, αν και όχι στους θρησκευόμενους γονείς τους. Όχι ακόμα, τουλάχιστον. Και λένε πως το να αναμεταδίδουν το σεξ τους σε όλο τον κόσμο τους κάνει να νιώθουν δυνατοί, «επιτρέποντας στην Efi να έρθει σε επαφή με τη σεξουαλικότητά της».

Το ζευγάρι έμαθε για την πλατφόρμα ερασιτεχνικών πορνογραφικών βίντεο Make Love Not Porn το 2013, όταν η ιδιοκτήτρια Cindy Gallop μίλησε στην έκθεση TED Talk για την έμπνευσή της. «Όταν έμαθα για το Make Love Not Porn, σκέφτηκα πως θα μπορούσε να βοηθήσει κι άλλες γυναίκες να ψάξουν και να βρουν τι ακριβώς είναι το σεξ», λέει χαρακτηριστικά η Fernanda.