Ένας 69χρονος άντρας από την Ολλανδία παλεύει να αλλάξει νομικά την ηλικία του και να «μικρύνει» κατά 20 χρόνια για να μπορεί να δουλεύει περισσότερο αλλά να προσελκύει περισσότερες γυναίκες στο Tinder.

Ο Emile Ratelband υποστηρίζει ότι εφόσον οι τρανσέξουαλ έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν φύλο άρα κι εκείνος έχει το δικαίωμα να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του. Μάλιστα για να στηρίξει τον ισχυρισμό του λέει ότι οι γιατροί του έχουν πει ότι έχει σώμα 45άρη.

Ο 69χρονος έκανε μήνυση στον δήμο του όταν οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να αλλάξουν την ημερομηνία γέννησή τους στα επίσημα έγγραφα. «Έχω κάνει εξετάσεις και ξέρεις τι δείχνουν; Η βιολογική μου ηλικία είναι 45 ετών», ανέφερε ο 69χρονος.

Ο Emile Ratelband γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1949 αλλά υποστηρίζει ότι αισθάνεται τουλάχιστον 20 χρόνια πιο νέος κι έτσι θέλει να αλλάξει την ημερομηνία γέννησης και να την κάνει 11 Μαρτίου 1969. «Όταν είμαι 69 ετών νιώθω περιορισμένος. Αν είμαι 49 ετών μπορώ να αγοράσω καινούριο σπίτι και να οδηγήσω ένα άλλο αυτοκίνητο. Όταν μπαίνω στο Tinder και λέει ότι είμαι 69 ετών δεν παίρνω καμία απάντηση. Αν είμαι 49 και έχω αυτό το πρόσωπο θα βρίσκομαι σε πλεονεκτική θέση», πρόσθεσε, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο 69χρονος υποστηρίζει ακόμα ότι η ηλικία του είναι ανασταλτικός παράγοντας και στη δουλειά μιας και οι εταιρίες διστάζουν να προσλάβουν ως σύμβουλο έναν συνταξιούχο.

Ο δικαστής ανέφερε ότι θα υπήρχαν πρακτικά προβλήματα αν επιτρεπόταν στους ανθρώπους να αλλάξουν την ημερομηνία γέννησής τους αφού πρακτικά αυτό θα σήμαινε την νόμιμη διαγραφή μέρους της ζωής ενός ανθρώπου.

Το δικαστήριο αναμένεται να του δώσει γραπτά την απόφασή του μέσα σε τέσσερις βδομάδες.