Η 19χρονη Holly Pereira πάσχει από κυστική ίνωση και χρειάζεται απαραίτητα μεταμόσχευση πνευμόνων για να καταφέρει να επιζήσει τα επόμενα χρόνια.

Η νεαρή κοπέλα παίρνοντας βαθιές ανάσες, που όσο περνάει ο καιρός και δε βρίσκεται ο συμβατός δότης θα παίρνει με όλο και μεγαλύτερη δυσκολία όπως λέει η ίδια, στέκεται μπροστά από μια κάμερα και κάνει έκκληση σε όσους την ακούν να γίνουν δωρητές οργάνων!

«Δεν μπορώ να κάνω τίποτε παραπάνω από το να ελπίζω ότι το πολυπόθητο τηλεφώνημα θα γίνει. Όμως ξέρω ότι πολλές φορές το τηλέφωνο χτυπάει όταν είναι ήδη πολύ αργά…» λέει στο βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο, κίνηση στην οποία έχουν προβεί στο παρελθόν κι άλλοι ασθενείς, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

«Η κυστική ίνωση επηρεάζει τα πνευμόνια και το πεπτικό σύστημα. Κάνει ακόμη και τα πιο απλά καθημερινά πράγματα, όπως το περπάτημα, το να ανεβαίνεις σκάλες ή να κάνεις ντους τόσο δύσκολα. Το γεγονός ότι το όνομά μου βρίσκεται στη λίστα σημαίνει ότι οι πιθανότητες επιβίωσης που έχω είναι στην καλύτερη περίπτωση μερικά χρόνια» πρόσθεσε.
Οι πνεύμονες της Holly λειτουργούν σε ποσοστό 20% και η νεαρή κοπέλα κλείνει το βίντεο προτρέποντας όσους την ακούν να υπογράψουν τη σχετική αίτηση, για να χαρίσουν «το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να κάνουν σε κάποιον».

Η ίδια έχει υπογράψει το έντυπο δωρεάς οργάνων έτσι ώστε να μπορέσει να χαρίσει τη ζωή στους συνανθρώπους της «όταν πια θα φτάσω στο σημείο που δε θα χρειάζομαι άλλο τα όργανά μου».

«Αν καταφέρω να πείσω μερικούς να γίνουν δωρητές, ακόμη κι αν είναι πια αργά για μένα, θα είναι κάτι υπέροχο» πρόσθεσε.