Ένας 24χρονος άνδρας, που μέσω του διαδικτύου προβεί σε κάλεσμα για την δολοφονία των δύο πρώην πρωθυπουργών της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν, καταδικάστηκε σήμερα σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών από δικαστήριο του Μάντσεστερ.

Ο Ισχάκ Κανμί είχε γράψει σε μία εξτρεμιστική μουσουλμανική ιστοσελίδα, ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θα γίνουν στόχοι «των μαρτύρων», αν οι βρετανικές δυνάμεις δεν αποσυρθούν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν και αν οι μουσουλμάνοι, που κρατούνται στην φυλακή Μπέλμαρς του Λονδίνου, δεν αφεθούν ελεύθεροι.

Ο Ισχάκ Κανμί είχε παραδεχτεί, ότι είναι μέλος της αλ-Κάιντα και ότι έχει ενθαρρύνει την υποστήριξη της τρομοκρατικής οργάνωσης. Αντίθετα, είχε υποστηρίξει την αθωότητα του για την υπόθεση της υποκίνησης σε φόνο των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη το 2008 ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδεύσει στη Φινλανδία.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε, ότι δεν καταλάβαινε την αγγλική γλώσσα, ότι η μόρφωσή του ήταν χαοτική και αποκλειστικά θρησκευτική. Όμως, ο δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήξερε τι έκανε και τι ήθελε να κάνει, παρά το χαμηλό δείκτη νοημοσύνης του.