Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Κυριακής 30/9 και μέσα σε λίγες ώρες έγινε viral, δείχνει έναν υπάλληλο της γνωστής αλυσίδας Dunkin’ Donuts να καταβρέχει με νερό έναν άστεγο άνδρα που είχε ακουμπήσει το κεφάλι του σε ένα τραπέζι.

Το περιστατικό συνέβη στο κατάστημα της Νέας Υόρκης και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις που οδήγησαν στην απόλυση του υπαλλήλου, όπως και κάποιων άλλων που ακούγονται να γελούν στο βίντεο.

«Πόσες φορές πρέπει να σου πως ότι πρέπει να σταματήσεις να κοιμάσαι εδώ;», ρωτά ο υπάλληλος τον νεαρό άνδρα πριν του επιτεθεί με νερό και τον απειλήσει ότι θα καλέσει την αστυνομία.

Το θύμα ονομάζεται Jeremy Dufresne, είναι 25 χρόνων και επισκέπτεται το μαγαζί για να ζεσταθεί και να φορτίσει το κινητό του ώστε να μπορεί να επικοινωνεί με τη μητέρα του κάθε βράδυ.

Μιλώντας στο Syracuse.com ανέφερε πως τη στιγμή της επίθεσης δεν κοιμόταν αλλά ξεκούραζε το κεφάλι του πάνω στο τραπέζι και πως σοκαρίστηκε όταν ο υπάλληλος του έριξε νερό.
«Πήρα τα πράγματά μου και έφυγα. Πιθανόν να είχε κάποια προσωπικά προβλήματα και χρειαζόταν κάποιον να μιλήσει. Και ξέσπασε πάνω σε μένα», δήλωσε.

Ο νεαρός πρόσθεσε πως πάσχει από σχιζοφρένεια και πως από το λύκειο δυσκολεύεται να μείνει μακριά από τους δρόμους.

Τη Δευτέρα 1/10 μέλη ενός τοπικού γκρουπ για την προστασία αστέγων διαμαρτυρήθηκε με πλακάτ έξω από το κατάστημα, ενώ μέσω του Go Fund Me συγκεντρώθηκε μέσα λίγο ποσό ένα ποσό τις τάξης των 6.000 δολαρίων για τον νεαρό.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος Kimberly Wolak αναφερόμενη στο περιστατικό είπε: «Είμαστε τρομερά ενοχλημένοι από τη συμπεριφορά των υπαλλήλων μας που φαίνονται στο βίντεο. Όχι μόνο παραβιάζει τους κανόνες μας, αλλά έρχεται σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις αξίες που διέπουν τον οργανισμό μας. Θα επικοινωνήσουμε με το άτομο στο βίντεο για να ζητήσουμε συγνώμη για την αρνητική εμπειρία που βίωσε». Πρόσθεσε μάλιστα πως οι εργαζόμενοι του καταστήματος θα περάσουν από ειδική εκπαίδευση για το πως θα πρέπει να αντιμετωπίζουν άστεγους ανθρώπους.