Η 27χρονη Lyndsey Roughton χτυπήθηκε από τον καρκίνο δύο φορές και αφιέρωσε τη ζωή της στη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Η νεαρή γυναίκα ήταν αποφασισμένη να νικήσει την αρρώστια και να μην παρατήσει τη ζωή της… αλλά η τύχη δεν της χαμογέλασε. Οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι έχει μπροστά της μόνο λίγους μήνες ζωής!

Παρότι είχε νικήσει τον καρκίνο στον εγκέφαλό της δύο φορές και οι γιατροί της είχαν πει ότι ήταν «καθαρή», ο καρκίνος επέστρεψε πιο επιθετικός.

Όμως η Lyndsey αποφάσισε να μην το βάλει κάτω, παρόλο που έχει μπροστά της από δύο μήνες ζωής μέχρι δύο χρόνια το περισσότερο! Συνεχίζει να προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για το φιλανθρωπικό σωματείο The Christie, ενώ υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες!

«Δεν ακούω τι μου λένε. Μου είχαν πει ότι οι δύο πρώτοι καρκίνοι ήταν ανίατη και δε μπορούσαν να γιατρευτούν, αλλά εγώ απαλλάχτηκα από αυτούς και ελπίζω να τους διαψεύσω για άλλη μια φορά» δήλωσε η ίδια.

Ο μέσος όρος ζωής για ασθενείς με γλοιοβλάστωμα είναι ένας χρόνος. Περίπου 6% των ασθενών επιζούν μέχρι και πέντε χρόνια μετά από τη διάγνωση.