Το βασανιστήριο στο οποίο υποβλήθηκε ένας 10χρονος στις ΗΠΑ ενώ βρισκόταν μέσα στο σχολικό λεωφορείο κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας. Για σαράντα λεπτά ο Cequan Haskins ήταν έρμαιο στα χέρια δύο 15χρονων που τον έβριζαν, έκαναν σεξουαλικά και ρατσιστικά σχόλια και τον έκαιγαν με αναπτήρα.

Στο βίντεο ακούγεται ο μικρός Cequan- παιδί με ειδικές ανάγκες- να ουρλιάζει και να παρακαλεί τους «νταήδες» να σταματήσουν χωρίς εκείνοι να του δίνουν σημασία. Οι δύο δράστες ήταν μεγαλύτεροί του, σε ηλικία αλλά και σε σωματική διάπλαση, και του φώναζαν «κάτσε κάτω και κλείσε το στόμα σου!».

Η μητέρα του Cequan, Roxanne Haskins, έδωσε στη δημοσιότητα τι βίντεο τονίζοντας πως θέλει ο κόσμος να ξέρει πόσο άγριος είναι ο ενδοσχολικός εκφοβισμός. «Θέλω οι γονείς να ξέρουν, μιλώ για όλα τα παιδιά. Ο γιος μου δεν το άξιζε, άξιζε ασφαλή μετακίνηση όπως και κάθε άλλο παιδί», είπε.

Τα τραύματα, σωματικά και ψυχολογικά, του Cequan, παραμένουν ανοιχτά. Εξακολουθεί να υποφέρει από μετατραυματικό στρες και έχει περάσει ώρες ψυχοθεραπείας μετά το περιστατικό που σημειώθηκε το Μάιο του 2011.

Οι δύο έφηβοι κρίθηκαν ένοχοι.

Στην έρευνα συμπεριελήφθη αρχικά και η οδηγός του λεωφορείου Nancy Davis που ακούγεται κάποια στιγμή να φωνάζει «οτιδήποτε για να παραμείνει ήσυχος! Πρέπει να οδηγήσω αυτό το λεωφορείο!» ενώ τα αγόρια βασανίζουν τον Haskins. Αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες κακοποίησης παιδιού πριν από αρκετούς μήνες.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο