Ένα 13χρονο αγόρι από την Ιαπωνία αυτοκτόνησε πηδώντας από το παράθυρο του δωματίου του, καθώς μια ομάδα συμμαθητών του το υπέβαλλαν σε καθημερινή κακοποίηση και το ανάγκαζαν να ασκεί διαφορετικούς τρόπους αυτοκτονίας.

Ο έφηβος μαθητής πήδηξε από την πολυκατοικία του στη πόλη Οτσού, στην κεντρική Ιαπωνία, μια πόλη που κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως.

Ο θάνατος του νεαρού αγοριού προκάλεσε ένα κύμα αντιδράσεων από την τοπική αυτοδιοίκηση και αρκετοί γονείς στρέφονται νομικά κατά του σχολείου. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι ο δάσκαλος του μαθητή αντιμετώπιζε με χιούμορ τη κακοποίηση του από τους υπόλοιπους μαθητές.

Μια ανώνυμη επιστολή εστάλη στο σχολείο του αγοριού αυτή την εβδομάδα, η οποία απειλεί πως θα βομβαρδιστεί το κτίριο, σε περίπτωση που δεν απολογηθούν οι μαθητές και οι δάσκαλοι.

Μια έρευνα που διεξήχθη στο σχολείο του αποθανόντα μαθητή αποκάλυψε ότι ο νεαρός υποβαλλόταν συστηματικά σε ψυχολογική και συναισθηματική κακοποίηση από μερικούς συμμαθητές του. Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο δάσκαλος του ήταν ενήμερος για το ζήτημα, αλλά αδιαφορούσε.

Το θύμα, του οποίου το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ξυλοκοπήθηκε αρκετές φορές στη τουαλέτα, αναγκαζόταν να ασκεί μεθόδους αυτοκτονίας και, σύμφωνα με μια μαρτυρία, οι συμμαθητές του τον ανάγκαζαν να τρώει νεκρά σπουργίτια και μέλισσες.

Οι γονείς του άτυχου μαθητή προσπαθούν να μηνύσουν τρεις μαθητές, τους γονείς τους και τη δημοτική κυβέρνηση της Οτσού. Ζητούν αποζημίωση 77.2 εκατομμύρια γιεν – περίπου 800.000 ευρώ.