Ο Ντομινίκ Στρος-Καν και η σύζυγός του, η δημοσιογράφος Αν Σενκλέρ, ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποφάσισαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά του γαλλικού περιοδικού Closer, το οποίο έγραψε ότι χώρισαν.

«Αφού πληροφορήθηκαν το πρωτοσέλιδο και το περιεχόμενο του περιοδικού ο Ντομινίκ Στρος-Καν και η Αν Σενκλέρ αποφάσισαν να κάνουν μήνυση στο έντυπο για προσβολή της ιδιωτικής τους ζωής”, ανέφεραν σε ανακοίνωσή του οι δικηγόροι του ζεύγους, Φρεντερίκ Μπολιέ, Ρισάρ Μαλκά και Ανρί Λεκλέρκ.

Νωρίτερα, άτομα του περιβάλλοντος του ζεύγους είχαν αποφύγει να διευκρινίσουν στο Γαλλικό Πρακτορείο αν αλήθευε το ρεπορτάζ του περιοδικού.

Την περίοδο της υπόθεσης Sofitel, όταν ο τότε γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατηγορήθηκε για το βιασμό μιας καμαριέρας του ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη, η Σενκλέρ στάθηκε στο πλευρό του, προσφέροντάς του ηθική στήριξη αλλά και τα οικονομικά μέσα για την υπεράσπισή του.

Μετά την επιστροφή τους στη Γαλλία, στις 4 Σεπτεμβρίου και αφού η αμερικανική δικαιοσύνη απέσυρε τις κατηγορίες, το ζευγάρι έχει προσφύγει πολλές φορές στα δικαστήρια για να υπερασπιστεί την ιδιωτική του ζωή. Μεταξύ άλλων, έχουν στραφεί εναντίον των περιοδικών L’Express, Nouvel Observateur, Paris Match και VSD και κατά της εφημερίδας Le Figaro.