Ο σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου, κάτι που απέδειξε περίτρανα ο Bear, το Λαμπραντόρ μια οικογένειας στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Η 30χρονη Patricia Drauch συγύριζε το γκαράζ του σπιτιού της, μαζί με τον 14μηνών γιό της Stanley. Ύστερα από λίγα λεπτά συνειδητοποίησε ότι ο γιός της έλειπε και τον έψαχνε παντού. Λίγες στιγμές αργότερα, είδε τον Stanley να βρίσκεται μέσα στη πισίνα του σπιτιού και να έχει γένει όλος μπλε.

Προς μεγάλη της έκπληξη, ο τετράχρονος σκύλος της βούτηξε αμέσως στη πισίνα και, αφού ισορρόπησε τον Stanley στη πλάτη του, τον έβγαλε έξω από το νερό.

Η 30χρονη κάλεσε αμέσως για ασθενοφόρο, αλλά δεν είχε σήμα. Έβαλε τον αναίσθητο γιό της στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε αμέσως προς το νοσοκομείο. Μετά από λίγα λεπτά το παιδάκι ανέκτησε τις αισθήσεις του και οι ιατροί επιβεβαίωσαν στη μητέρα του πως δεν διέτρεχε κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Ο μικρός Stanley θα θυμάται για πάντα πως ο καλύτερος του φίλος, Bear, του έσωσε τη ζωή και για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως τα ζώα ξέρουν τόσο να δέχονται αλλά και να προσφέρουν αγάπη.