Μετά τις δηλώσεις του Προέδρου Ομπάμα και τα συγχαρητήριά του προς το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά οι  ΗΠΑ προχώρησαν σε μία ακόμη δήλωση, δια στόματος της εκπροσώπου του υπουργείου εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, με σκοπό να τονιστεί η αναγκαιότητα της συνεργασίας της Ελλάδας.

«Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με το νέο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά» τόνισε η Νούλαντ, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη.

«Ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση», είπε, «να εφαρμόσει γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα καθιστούν την Ελλάδα πιο ελκυστική για επενδύσεις».

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων μας -τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, το συμφέρον της Ελλάδας, τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών-, η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, τηρώντας παράλληλα τις δεσμεύσεις της για μεταρρύθμιση. Έτσι, αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε. Και αναζητούμε περαιτέρω πρόοδο, όπως τα μέλη της ΕΕ, τα οποία μεταβαίνουν στη σύνοδο κορυφής την επόμενη εβδομάδα και οι χώρες της ευρωζώνης συνεχίζουν να εργάζονται για τα προβλήματα που υπάρχουν».