Μία γυναίκα που διανύει τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της λέει πως ένας αστυνομικός χρησιμοποίησε σε βάρος της ένα Taser, όπλο που κάνει ηλεκτροσόκ. Η 30χρονη Tiffany Rent δήλωσε πως ήρθε σε αντιπαράθεση με τον αστυνομικό του Σικάγο επειδή πάρκαρε σε θέσεις που προορίζονταν για Άτομα με Αναπηρία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Rent έσκισε την κλήση που της έκοψε ο αστυνομικός και έβαλε μπρος για να φύγει αλλά ο αστυνομικός- που την προειδοποίησε να μην απομακρυνθεί από το σημείο- άρπαξε το Taser και της επιτέθηκε.

Η εφημερίδα «Chicago Tribune» γράφει πως η Rent και ο μνηστήρας της Joseph Hobbs, βρίσκονταν στο πάρκινγκ ενώ μέσα στο αυτοκίνητο ήταν και τα δύο μικρά παιδιά της.

Η Rent είπε πως παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο όταν ο Hobbs μπήκε σε ένα κατάστημα και βγήκε από το SUV για να ταχτοποιήσει καλύτερα την τρίχρονη κόρη της.

Ο αστυνομικός της έκοψε κλήση για στάθμευση σε θέση για άτομα με αναπηρία. «Πέταξα την κλήση κάτω», είπε η ίδια και πήγε να ξαναμπεί στο αυτοκίνητο.

Τότε ο αστυνομικός της είπε πως τη συλλαμβάνει και της έγραψε νέα κλήση για ρίψη απορριμμάτων. Ζήτησε τα στοιχεία της κι εκείνη αρνήθηκε να του τα δώσει. Ο αστυνομικός την απείλησε πως θα χρησιμοποιούσε το Taser αν επιχειρούσε να φύγει κι όταν η γυναίκα έβαλε το κλειδί στη μίζα, το χρησιμοποίησε.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Hobbs τραυματίστηκε καθώς επιχείρησε να παρέμβει ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ο αστυνομικός είχε δει πως η Rent ήταν οκτώ μηνών έγκυος.