Ένας φανατικός συλλέκτης των προϊόντων της Apple ξόδεψε 10.200 δολάρια στο eBay για να αγοράσει ένα iPad πρώτης γενιάς – του όμως οποίου η οθόνη αφής δεν λειτουργούσε!

Ωστόσο, για να μην αδικήσουμε τελείως τον νικητή του πλειστηριασμού, το συγκεκριμένο μοντέλο διέθετε ένα χαρακτηριστικό, το οποίο είναι μοναδικό: Δύο docks (υποδοχές), ένα στο κάτω μέρος και ένα στο πλάι. Πρόκειται για ένα σπάνιο, πρωτότυπο μοντέλο της Apple, το οποίο δεν βγήκε ποτέ στην αγορά.

Εδώ και καιρό φημολογούταν ότι ο Steve Jobs σκεφτόταν σοβαρά τη δημιουργία ενός iPad με δύο υποδοχές, για να συνδέονται περισσότερα εξαρτήματα και αξεσουάρ πάνω στη συσκευή. Και με αυτό το πρωτότυπο μοντέλο που εμφανίστηκε στο eBay, η φήμη επιβεβαιώθηκε.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο μοντέλο iPad, το οποίο δεν θα το βρείτε πουθενά. Αποτελεί πρωτότυπη συσκευή της Apple και είχαν παραχθεί ελάχιστα κομμάτια. Διαθέτει μνήμη 16 GB και δύο υποδοχές, τις οποίες η Apple τελευταία στιγμή αποφάσισε να αφαιρέσει. Δουλεύουν και οι δύο κανονικά και συνδέονται στον υπολογιστή σας», ανέφερε ο πωλητής.

«Αυτό το iPad δεν είναι μοναδικό μονάχα στο εξωτερικό του, αλλά τρέχει επίσης το λογισμικό «SwitchBoard», το οποίο η Apple χρησιμοποιούσε για να δοκιμάσει τη λειτουργικότητα των συσκευών της. Αν και η οθόνη αφής δεν λειτουργεί, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να διορθωθεί. Όλα τα μέρη του iPad είναι γνήσια, εκτός από τη μπαταρία, η οποία είχε αφαιρεθεί από την Apple και την αντικατέστησα με μια μπαταρία OEM για iPad», συνεχίζει.