Τον 56χρονο Ζανγκ Γιονγκμίνγκ συνέλαβε η κινεζική αστυνομία με την κατηγορία ότι κατακρεουργούσε ανθρώπους, πουλούσε τη σάρκα τους στην αγορά ως κρέας στρουθοκαμήλου και διατηρούσε τα μάτια τους μέσα σε βάζα στο σπίτι του.

Η αστυνομία εξέφρασε φόβους για μακάβριες ανακαλύψεις, καθώς 17 πρόσωπα έχουν εξαφανισθεί χωρίς να αφήσουν ίχνη πρόσφατα στην περιοχή, μερικά από τα οποία κατοικούσαν σε απόσταση μόλις μερικών εκατοντάδων μέτρων από το σπίτι του Ζανγκ. Οι ερευνητές μάλιστα ανακάλυψαν στην κατοικία του το κινητό τηλέφωνο και την τραπεζική κάρτα ενός από τα θύματα.

«Ο Ζανγκ Γιονγκμίνγκ είναι ένα καννιβαλιστικό τέρας», είπαν κάτοικοι του χωριού του, τους οποίους επικαλείται η ιστοσελίδα Guanxi News, προσθέτοντας ότι είχαν δει πλαστικές σακούλες να κρέμονται μπροστά από το σπίτι του, από τις οποίες έβλεπαν μερικές φορές να προεξέχουν οστά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ «Στάνταρντ», η αστυνομία ανακάλυψε στο σπίτι του ύποπτου «δεκάδες βολβούς ματιών διατηρημένους μέσα σε μπουκάλια οινοπνευματωδών». Βρήκε επίσης κομμάτια σάρκας, προφανώς ανθρώπινης, κρεμασμένα μέσα στο σπίτι για να ξεραθούν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως είναι πιθανό ο Ζανγκ να έτρεφε τα τρία σκυλιά του με ανθρώπινη σάρκα, ένα μέρος της οποίας πωλούσε επίσης στην αγορά λέγοντας πως είναι κρέας στρουθοκαμήλου, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο Ζανγκ έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για φόνο και έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης σχεδόν 20 ετών.