Ένας νέος ατρόμητος καγιάκερ έγινε ο δεύτερος στην ιστορία που τόλμησε να κωπηλατήσει πάνω στο καταρράκτη Palouse Falls της Ουάσιγκτον, ο οποίος είναι υψηλότερος ακόμα και από τους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Ο 24χρονος Rafael «Rafa» Ortiz ακολούθησε τα βήματα του Tyler Bradt, του πρώτου ανθρώπου που κωπηλάτησε πάνω στο συγκεκριμένο καταρράκτη το 2009, και επιχείρησε επιτυχώς μια πτώση 60 περίπου μέτρων.

«Το ύψος του καταρράκτη ήταν εξωπραγματικό. Έφτασα στην άκρη, κοίταξα κάτω, και μετά έπεσα. Ήταν η μεγαλύτερη ελεύθερη πτώση της ζωής μου. Δεν τραυματίστηκα καθόλου και όλα πήγαν τέλεια», δήλωσε ο ίδιος στο Facebook.

Ενώ αυτό είναι αναμφίβολα το σημαντικότερο επίτευγμα του έως σήμερα, ο 24χρονος έχει πραγματοποιήσει αρκετά ανάλογα «extreme stunt» στο παρελθόν, και ήταν ο πρώτος Μεξικανός που έλαβε συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Freestyle Καγιάκ.

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα, αναμφισβήτητα οι πιο διάσημοι καταρράκτες στην Αμερική, έχουν ύψος 50 μέτρων, ενώ οι Palouse Falls της Ουάσιγκτον έχουν ύψος 58 μέτρων.

Πριν από λίγες ημέρες, ένας άνδρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει πηδώντας από τους καταρράκτες του Νιαγάρα, αλλά έγινε το τρίτο άτομο που επιβιώνει μια τέτοια πράξη.