Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ο κατά πάσαν πιθανότητα υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, για τις προεδρικές της 6ης Νοεμβρίου, Μιτ Ρόμνεϊ δίνουν μάχη «στήθος με στήθος» στην προτίμηση ψήφου στο πεδίο των επίκαιρων οικονομικών θεμάτων, ύστερα από μερικές εβδομάδες «κοινής» προεκλογικής εκστρατείας, όπως προκύπτει από τη σημερινή δημοσκόπηση Washington Post/ABC News.

«Αν οι εκλογές αυτές γίνονταν σήμερα», τότε 49% των ερωτηθέντων εκλογέων θα ψήφιζαν τον πρόεδρο Ομπάμα, ενώ τον κ. Μιτ Ρόμνεϊ το 46% των ερωτηθέντων.

‘Ομως, στο πεδίο των οικονομικών θεμάτων, η ισοψηφία είναι απόλυτη ανάμεσα στους δύο πολιτικούς 47%.

Εξάλλου, 46% των ερωτηθέντων εκλογέων πιστεύει ότι ο πρόεδρος Ομπάμα μπορεί με την οικονομική πολιτική, που ακολουθεί, να προσθέσει θέσεις εργασίας, το αντίστοιχο ποσοστό για τον Μιτ Ρόμνεϊ φθάνει το 45%.

Σαφές προβάδισμα (48% έναντι 40%) προκύπτει για τον πρόεδρο Ομπάμα στο ερώτημα της δημοσκόπησης: «ποιος από τους δύο κατανοεί καλύτερα τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών»; ‘Ανετο είναι το προβάδισμα Ομπάμα (50% έναντι 39%) και στο ερώτημα : ποιός από τους δύο υπερασπίζεται καλύτερα τα πιστεύω του»;

Στο στρατόπεδο του Μιτ Ρόμνεϊ, επικρατεί αναβρασμός, μετά την πρόσφατη κυκλοφορία μιας γιγαντοαφίσας, από το επιτελείο Ομπάμα, στην οποία αναφέρεται: «Ο Ρόμνεϊ είναι το αντίθετο του Ρομπέν των Δασών, αφαιρεί χρήματα από τους φτωχούς, για να τα δώσει στους πλούσιους».

Μία εκπρόσωπος του υποψήφιου προέδρου των Ρεπουμπλικάνων πέρασε στην αντεπίθεση: «Η γιγαντοαφίσα αποτελεί επίθεση κατά της ελευθερίας του επιχειρείν. Ανέμεναν οι πολίτες ότι, ο τρόπος με τον οποίο θα εκδηλωνόταν η πολιτική» του σημερινού προέδρου «θα ήταν διαφορετικός».

Πρόκειται για μια δημοσκόπηση που διεξήχθη μεταξύ 17 και 20 τρέχοντος μηνός.