Στον όμιλο «γιόγκας γέλιου» που λειτουργεί στη Φρανκφούρτη μπορούν να απευθυνθούν όσοι θέλουν να φέρουν το γέλιο στη ζωή τους και να επωφεληθούν από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

«Προσποιήσου το μέχρι να το καταφέρεις». Αυτό είναι το σύνθημα που καλούνται, όχι μόνο να υιοθετήσουν, αλλά και να εφαρμόσουν, τα δέκα μέλη του ομίλου, του αποκαλούμενου «Η Ευτυχία είναι Τώρα»: μια ασυνήθιστη κίνηση, ένας αστείος ήχος ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκαλέσει γέλιο κινητοποιεί την ομάδα.

Το χιούμορ δεν είναι το ζητούμενο για τα μέλη, αλλά το γέλιο αυτό καθεαυτό. Εξ΄ού και το σύνθημα, εξηγεί ο Λόρετνζ Μέντζινγκερ, που είναι σύμβουλος ανθρωπίνου δυναμικού και διδάσκει στην ομάδα της Γιόγκας του Γέλιου, σε ένα μικρό χώρο της Φρανκφούρτης.

Πριν από ένα χρόνο πήρε δίπλωμα ως δάσκαλος γιόγκας του γέλιου, μιας μεθόδου που επινόησε ένας Ινδός γιατρός. Εκπαιδεύτηκε στην Ελβετία, έμαθε τεχνικές αναπνοής, διατάσεις και ασκήσεις γέλιου. «Το γέλιο αναζωογονεί το μυαλό και το σώμα. Αν γελάς σωστά, ξεχνάς τις καθημερινές σου έγνοιες», εξηγεί.

Το γέλιο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αν και σύμφωνα με τον ελβετό νευρολόγο Γεργκ Κέσερλινγκ δεν πρέπει να υπερτιμηθούν οι ευεργετικές του ιδιότητες. «Το γέλιο είναι σαφές ότι μπορεί να βοηθήσει την ικανότητα του οργανισμού για αυτοϊαση, αλλά προφανώς δεν θεραπεύει από μόνο του ασθένειες» εκτιμά.