Σε σύσκεψη υπηρεσιακών κρατικών λειτουργών και εκπροσώπων των κομμάτων αποφασίστηκε οι εκλογές του ερχόμενου χρόνου για τη νέα Βουλή να διεξαχθούν στις 22 ή στις 29 Μαΐου 2011, με λειτουργία εκλογικών κέντρων και σε πόλεις του εξωτερικού.

Ειδικότερα, θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο, ενώ όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών, Λάζαρος Σαββίδης, που θα είναι και ο γενικός έφορος Εκλογών, μελετάται το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν κέντρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και της Βρετανίας.

Κριτήριο θα αποτελέσει ο αριθμός των φοιτητών οι οποίοι φοιτούν σε κάθε πόλη.

Εκλογικά κέντρα λειτούργησαν στο εξωτερικό στις τελευταίες Ευρωεκλογές, αλλά θα είναι η πρώτη φορά που θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα για βουλευτικές εκλογές.

Για τις Ευρωεκλογές λειτούργησε μια ενιαία κάλπη, ενώ για τις βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να λειτουργήσουν έξι κάλπες, όσες και οι εκλογικές περιφέρειες, σε κάθε εκλογικό κέντρο.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι εγείρονται κάποια νομικά προβλήματα, για τα οποία θα γνωμοδοτήσει ο γενικός εισαγγελέας.

Εξάλλου, ο κ. Σαββίδης είπε ότι το θέμα της αύξησης του αριθμού των εδρών κάποιων εκλογικών περιφερειών που παρουσιάζουν αύξηση πληθυσμού θα αποφασισθεί από τη Βουλή με βάση τον αριθμό των ψηφοφόρων στους νέους εκλογικούς καταλόγους, στις αρχές του ερχόμενου Ιανουαρίου.